Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Na GP Zandvoort nu de Grand Prix van Italië op Monza

Formule 1: Na GP Zandvoort nu de Grand Prix van Italië op Monza

Lukt het Max Verstappen om na de prachtige overwinning tijdens de Grand Prix van Zandvoort ook te stralen tijdens de Grand Prix van Italië op Monza? Verstappen wist tot nu toe nog niet uit te blinken op de Italiaanse baan. Kan hij dit weekeinde dan eindelijk zijn eerste zege boeken op het legendarische circuit? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand Prix van Italië 2021!

Historie Grand Prix van Italië

De Grand Prix van Italië behoort tot de oudste op de Grand Prix kalender. De race staat al sinds de oprichting van het WK Formule 1 op de racekalender. Deze reeks begon in 1950 en dus wordt er nu al voor de 71e keer een Formule 1 race gehouden in Italië. Een paar keer werd de race elders gehouden en ook werd er enkele keren op het circuit geracet onder een andere naam, maar de wedstrijd is en blijft een vast onderdeel van het Formule 1 seizoen.

Michael Schumacher is samen met Lewis Hamilton recordhouder. Beiden wonnen vijf keer op Monza. Hamilton kan zondag dus over de legendarische Duitse coureur heen wippen, maar zal dan wel moeten afrekenen met onder meer Max Verstappen. De Fransman Pierre Gasly was de verrassende winnaar in de editie van vorig jaar en verdedigt zondag zijn titel.

Favorieten Grand Prix van Italië 2021

Hamilton en Verstappen zijn – zoals inmiddels gebruikelijk – de favorieten voor winst in deze Formule 1 Grand Prix. De twee kemphanen staan ver boven de rest van het deelnemersveld als het gaat om de WK stand, maar ook als het gaat om GP zeges. Dat peloton wordt aangevoerd door Valtteri Bottas (Mercedes), gevolgd door Sergio Perez (Red Bull Racing). Charles Leclerc (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) komen vlak daarachter op de plaatsen vijf en zes.

Vanaf Pierre Gasly, winnaar van de Grand Prix van Italië 2020, worden de winstkansen nog lager. Ook Carlos Sainz junior en Daniel Ricciardo behoren tot het rijtje outsiders op Monza.

Lewis Hamilton: “Monza is heel gevoelig voor vermogen”

“Het is een circuit dat gevoelig is voor veel vermogen. Dus het kan de balans van het concurrentievermogen in de kwalificatie veranderen en we weten allemaal hoe belangrijk het is om vooruit te beginnen op de grid. De kwalificatie zal dan ook heel bepalend zijn.”

Max Verstappen: “Zandvoort was fantastisch, maar Monza zal heel anders worden”

“Zandvoort was fantastisch. Het komt qua emotie dichtbij mijn allereerste Grand Prix zege. Op Monza zal er weer een sprintkwalificatie worden gehouden, dus het wordt heel anders dan op Zandvoort. We hebben ons huiswerk hopelijk goed gedaan en zullen proberen competitief te zijn op Monza. Het is moeilijk om te zeggen waar we als team staan, maar ik verwacht niet dat het zo zal gaan als op Zandvoort”, aldus Verstappen bij AP news.

Wanneer is de Grand Prix van Italië 2021

De Formule 1 race van de Grand Prix van Italië 2021 wordt op zondag 12 september verreden. Na de sprintkwalificatie op zaterdag vertrek het voltallige pak om 15:00 uur voor hun rondjes op het circuit van Monza. Volg de Formule 1, Max Verstappen. Lewis Hamilton en de Grand Prix van Italië vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie