Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Kan Max Verstappen de Grand Prix Hongarije winnen?

Formule 1: Kan Max Verstappen de Grand Prix Hongarije winnen?

Zondagmiddag even geen Olympische Spelen, maar met zijn allen op de Sporttribune (lees: thuisbank) Formule 1 kijken. Max Verstappen gaat dan namelijk proberen de Grand Prix Hongarije op zijn naam te schrijven. Lukt het onze landgenoot om zijn voorsprong op Lewis Hamilton in de WK stand te vergroten of slaat de Brit net als in de vorige race toe? 

Grand Prix Hongarije

De Hungaroring is een circuit in de buurt van Mogyoród in Hongarije, waar sinds 1986 de Grand Prix race in het wereldkampioenschap Formule 1 worden gehouden. Het circuit is 4,3181 kilometer lang. Onderweg komen de coureurs veertien bochten tegen. Na de laatste bocht volgt er een enorm recht stuk, waarbij ook start – finish gepasseerd wordt.

Lewis Hamilton heeft tot nu toe de snelste rondetijd op zijn naam staan. De Mercedes coureur reed in de Grand Prix Hongarije 2020 een tijd van 1.16.627. Hamilton won de race in Hongarije drie keer op rij: 2018, 2019 en 2020. Voordat Hamilton heer en meester werd op de Hungaroring wist Sebastian Vettel de race tweemaal te winnen (2015 en 2017).

In 2007 kwam Hamilton voor een eerste maal winnen in Hongarije, waarna hij zijn totaal aantal zeges steeds verder opvoerde tot de acht zeges waarop hij nu staat. Verstappen won de race nog nooit. Wint Hamilton zondag? Dan is dat zijn 100ste Grand Prix zege uit zijn carrière!

Max Verstappen: “Een klein foutje kost veel tijd”

De statistieken uit het verleden zijn dus in het nadeel van de Nederlander, maar Verstappen gaat toch met veel vertrouwen het raceweekeinde in. “Iedereen rijdt met veel downforce op dit circuit, omdat het meer om de bochtensnelheid draait dan om de snelheid op het rechte stuk. Doordat de bochten elkaar snel opvolgen, kom je zodra je een klein foutje maakt niet meer goed uit voor de volgende bocht. Hierdoor kan je dan ook veel tijd verliezen. Maar dit soort circuits liggen mij wel. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

“Ik voel me weer goed en fit”

De Nederlander vervolgt zijn voorbeschouwing in de F1 pers met een geruststellende mededeling: hij heeft geen last meer van de crash tijdens de Grand Prix Groot-Brittannië. “Ik ben blij dat ik dit weekend in Hongarije weer op de baan sta, zeker na het resultaat van de laatste race. Ik heb deze week een 24-uurs simulatierace gereden en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren als ik lange tijd op één plek en achter schermen zou zitten. Die test verliep goed en ik voel me weer fit. Ik ben er zeker klaar voor om er weer voor te gaan in Hongarije!”

Tijdschema Grand Prix Hongarije

De race van zondag begint om 15:00 uur en dan zal de strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes weer ontbranden op de Hungaroring, nabij Boedapest. Traditioneel gezien zijn er veel Nederlandse racefans aanwezig bij de race en die kunnen Max wellicht helpen om weer een GP zege aan zijn al imponerende erelijst toe te voegen. De kwalificatie voor pole position is op zaterdag 31 juli om 15:00 uur.

Volg al het nieuws rondom de Formule 1, Max Verstappen en de Grand Prix Hongarije vanaf de eerste rang op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie