Momenteel jij en 131 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Max Verstappen start vanaf pole position in Grand Prix Frankrijk

Formule 1: Max Verstappen start vanaf pole position in Grand Prix Frankrijk

Max Verstappen heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de Grand Prix Frankrijk. In de Top 1o kwalificatie reed hij de snelste rondetijd: 1.29.990. Hij hield daarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas achter zich. Het is voor het eerst sinds 1990 dat er geen Mercedes op pole position staat in deze Franse Formule 1 race. Voor Verstappen is het zijn tweede pole van het seizoen, ook in Portugal startte hij van pole.

Max Verstappen: “Geweldig om pole position te halen hier”

Verstappen pakte de lekkerste plek om zondag aan de race te beginnen dankzij een uitstekende out lap op het einde van de kwalificatiesessie. Daarmee behaalt de Nederlander zijn vijfde pole position ooit: “Het is een zeer positief weekend voor mij. Het circuit is moeilijk, om dan toch pole position te behalen, is geweldig. Vandaag pakken we echter nog geen punten. Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat we zondag 25 punten pakken en onze achterstand na het debacle in Baku goed maken. Ik kijk uit naar morgen, wat er ook gebeurt!”

Valtteri Bottas: “Het gaat beter dan een paar weken geleden”

De Finse Mercedes coureur Valtteri Bottas reed de derde tijd: “De kwalificatie voelde goed. Het gaat de laatste paar weken ook steeds beter. Vooral in mijn tweede out lap voelde de auto goed. Ik heb zin in de race morgen.”

Lewis Hamilton: “We blijven vechten voor GP winst”

De Brit Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats. Hij reed een tijd van 1:30.248.”Allereerst ben ik blij dat er weer toeschouwers zijn bij deze Grand Prix. Het is een zwaar weekend tot nu toe. Ik ben blij met de auto zoals die op dit moment is. Max heeft het heel goed gedaan met hun nieuwe motor. We gaan in de race de strijd aan met hem en we zullen blijven vechten om te winnen. Ik ben hoopvol over een goede afloop van dit raceweekend in Frankrijk. Als het gaat regenen wordt het een totaal andere race, dan wanneer het droog blijft.”

Circuit Grand Prix Frankrijk

De Grand Prix Frankrijk wordt verreden op circuit Paul Ricard. Die baan gelegen op een winderige hoogvlakte bij Le Castellet, niet ver van Marseille. Tussen 1971 en 1990 werd op het circuit veertienmaal de Grand Prix van Frankrijk georganiseerd. In 2021 keert het circus terug op een de Franse asfaltplaat. Het circuit is 5,809 kilometer lang en bevat vijftien bochten.

Starttijd race Grand Prix Frankrijk

De Grand Prix Frankrijk start zondag 20 juni om 15:00 uur. Er is geen tijdverschil met Frankrijk, dus kunnen fans gewoon op het normale tijdstip inschakelen. Volg al het Formule 1 nieuws vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie