Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule1: GP Emilia Romagna

Formule1: GP Emilia Romagna

Dit weekeinde begeven de beste Formule1 coureurs zich op het autocircuit van het Italiaanse Imola: Emilia Romagna. De baan is vernoemd naar de oprichters van automerk Ferrari: Enzo e Dino Ferrari. Allemaal mooie ingrediënten voor een geweldig raceweekend. Vooral als Max Verstappen het ook nog eens voor elkaar krijgt om een knalprestatie neer te zetten in de Formule 1: GP Emilia Romagna!

Max Verstappen: “We weten dat we prima auto hebben”

Aan de vooravond van de tweede GP van dit jaar blaakt Red Bull coureur Max Verstappen van het zelfvertrouwen. En dat terwijl races in Italië hem nooit gunstig gezind zijn geweest. Hij stond nimmer op het podium in dat land en vorig seizoen werd een superrace in extremist teniet gedaan door een lekke band in de 51e ronde. De Formule1: Grand Prix Emilia Romagna 2021 moet daar verandering in brengen.

Verstappen: “We weten dat we een prima auto hebben en een goede auto maakt het een stuk eenvoudiger. Het is fijn om het jaar competitief te beginnen. Dat voelt heel anders dan ik gewend ben.”

Kansen Formule1 GP Emilia Romagna

Volgens Verstappen zeggen de voorgaande statistieken niet veel en draait het allemaal om het verloop van de race op zondag 18 april. “Ik heb in Italië veel pech gehad, maar het is een mooi vakantieland en het eten is lekker”, zegt hij met een knipoog bij de NOS. Om met een grote glimlach verder te analyseren: “Ik maak me er niet druk om. Dat het hier zo vaak fout ging, is toeval.”

“Het had anders kunnen lopen. Monza is nooit echt ons circuit geweest, maar we waren snel op Mugello en hier ging het vorig jaar ook lekker, tot die Pirelli het begaf”, vertelt Verstappen. De 23-jarige coureur focust zich op nieuwe kansen. “De auto voelt top. Ik heb een goed voorgevoel en zie geen enkele reden waarom we hier niet goed voor de dag gaan komen.”

Verstappen: “Heerlijk circuit”

“Imola (Emilia Romagna, red.) is een heerlijk, uitdagend circuit met een lekkere flow”, vindt Verstappen. “Inhalen is hier wel lastig. Het is erg moeilijk iemand uit te remmen omdat de bochten zo krap zijn, dus laten we hopen dat dat niet nodig is.”

De al jaren toonaangevende renstal Mercedes beschouwt Red Bull Racing dit seizoen als het te kloppen team, maar Verstappen rekent zich niet rijk. “We zijn prima gestart, maar er zijn geen garanties. Om Mercedes dit seizoen te verslaan, moeten we streven naar perfectie. Ze zitten dichtbij.”

Kanshebbers zege Formule1 GP Emilia Romagna

Naast Verstappen is het ook uitkijken naar de Mercedes renstal. Uiteraard is Lewis Hamilton weer de grote man bij die constructeur, maar ook Valtteri Bottas beleeft goede herinneringen aan de baan en Italië. Tot slot is ook Sergio Perez, ploegmaat van Verstappen bij Red Bull Racing, een serieuze kanshebber.

Lando Norris, die in de openingsrace podium reed, behoort tot de (grote groep) outsiders. Naast de Brit behoren door ook Carlos Sainz junior, Daniel Ricciardo en Charles Leclerc toe. Die laatste rijdt voor de Ferrari-renstal, waarvan Emilia Romagna de thuisbasis is.

Tijdschema Formule1 GP Emilia Romagna

De Formule1 GP Emilia Romagna begint zondag om 15.00 uur. De eerste training is vrijdag om 11.00 uur, de tweede volgt om 14.30 uur. Zaterdag is de derde sessie om 11.00 uur. De kwalificatie is om 14.00 uur. Op zaterdag zijn de training en kwalificatie een uur vervroegd in verband met de uitvaart van de onlangs overleden Britse prins Philip.

Volg het complete raceweekend en al het Formule 1 nieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie