Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen: “Benieuwd hoe auto zich gedraagt in GP Canada”

Max Verstappen: “Benieuwd hoe auto zich gedraagt in GP Canada”

De Formule 1 Grand Prix Canada 2023 is de volgende halte in het F1 wereldkampioenschap. Snelt Max Verstappen opnieuw naar eindwinst in deze race? Of komt er een verrassing uit de hoge hoed in Montreal? Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Canada 2023.

Statistieken GP Canada 2023

Vorig jaar wist Max Verstappen deze race voor het eerst in zijn carriere te winnen. De Nederlander moest twee jaar wachten alvorens hij weer de kans kreeg, want vanwege COVID 19 werd er in 2020 en 2021 geen race gehouden in Montreal.

In 2018 was Lewis Hamilton nog de snelste op het Gilles Villeneuve circuit. Verstappen eindigde in dat jaar achter Vettel, Leclerc en Bottas als vijfde. Het getal vijf komt overigens nu ook weer terug, want Red Bull Racing rekende uit dat er in de komende zeven weken maar liefst vijf races op de kalender staan. Na de GP van België, de vijfde in het rijtje, volgt een zomerstop. De Dutch Grand Prix in Zandvoort is vervolgens de opening van de tweede seizoenshelft.

Max Verstappen: “Ik ga met vertrouwen naar Canada”

Voor Max Verstappen kon het F1 seizoen tot nu toe eigenlijk nog niet beter verlopen dan het nu doet. Reden genoeg voor de Red Bull Racing coureur om met veel zelfvertrouwen toe te werken naar de volgende afspraak in het WK Formule 1. “Het is leuk om hier weer terug te zijn. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de auto zich gedraagt op dit circuit, want we zijn hier lang niet geweest. Ik ga er met vertrouwen in, want we hebben de laatste weken goede races gereden.”

“Kwalificatie extreem belangrijk”

Verstappen denkt dat de lastigste opgave dit weekend ligt op de zaterdag, de dag waarop de startvolgorde wordt bepaald. Verstappen: “De kwalificatie is ook hier weer extreem belangrijk. Natuurlijk is onze pure racesnelheid goed, in sommige races was het zelfs heel erg goed. Maar het is altijd makkelijker als je vooraan start. Zeker op deze baan, met lange rechte stukken. Daar kan je de concurrentie op achterstand rijden.”

Wanneer is de GP Canada 2023

De GP Canada 2023 wordt verreden in Montreal. Plaats van handeling is het Gilles Villeneuve circuit. Het raceweekend begint op vrijdag 16 juni met de eerste vrije training. Deze zal om 19:30 uur Nederlandse tijd beginnen. De tweede vrije training volgt dan om 23:00 uur.

De derde en laatste vrije training wordt op zaterdagavond om 18:30 verreden, waarna de volgens Verstappen extreem belangrijke kwalificatie om 22:00 van start zal gaan.

De Grand Prix van Canada begint op zondag 18 juni om 20:00 uur Nederlandse tijd. Het is dan in Canada 14:00 uur, dus er wordt ‘gewoon’ tijdens daglicht geracet.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie