Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen op jacht naar winst in Formule 1 Grand Prix Baku 2022

Max Verstappen op jacht naar winst in Formule 1 Grand Prix Baku 2022
Poll

Wint Max Verstappen de Grand Prix Baku 2022?

100%
0%
0%
0%

Max Verstappen gaat zondag tijdens de Grand Prix Baku 2022 op jacht naar zijn volgende Grand Prix zege van dit seizoen. Onze landgenoot staat bovenaan in de WK stand en met een goed resultaat in Baku kan Verstappen die positie verstevigen. Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Baku 2022.

Historie Grand Prix Baku

Deze Grand Prix behoort tot de jongste op de kalender. De eerste Grand Prix van de Formule 1 die in Azerbeidzjan werd gehouden, was de 2016 European Grand Prix, die plaatsvond op het Baku City Circuit. Een jaar later, in 2017, vond op dezelfde locatie de eerste Grand Prix van Azerbeidzjan plaats. De race werd gehouden op 25 juni en was een van de vijf races die tijdens het Formule 1-seizoen 2017 op een stratencircuit werden gehouden, samen met de Grand Prix races in Singapore, Monaco, Australië en Canada.

De eerste winnaar van de Grand Prix van Azerbeidzjan was Daniel Ricciardo van Red Bull Racing. Een jaar later, in 2018, won Lewis Hamilton deze Grand Prix. In 2019 ging zijn toenmalige stalgenoot Valtteri Bottas er met de winst vandoor. In 2020 ging de race niet door en vorig jaar wist Sergio Perez de race in Baku als eerste te finishen.

Max Verstappen over GP Baku

Na de vrijdag training sprak Max Verstappen met de verzamelde pers over zijn gevoel op de baan, zijn auto en de concurrentie vanuit de Ferrari renstal: “Over het algemeen was het geen slechte dag, we zien er redelijk uit, we moeten alleen een paar dingen verfijnen. Ik had wat pech met mijn run op zachte banden in FP1 en FP2, er waren een paar gele vlaggen, dus ik moest achteruit.”

Om er vervolgens aan toe te voegen: “Het lijkt erop dat Ferrari weer vrij snel is over één ronde, de lange runs zien er iets meer uit, dus dat is positief. De banden lijken na één ronde goed te werken, wat goed is voor een stratencircuit. We hebben geprobeerd de DRS na FP1 te repareren, het leek in orde te zijn in FP2. Mijn lange runs gingen goed, ik heb in totaal drie ronden gereden. We zouden nu genoeg informatie moeten hebben om te weten hoe we dit weekend met de banden moeten spelen.”

Wanneer is de Grand Prix Baku 2022

De race van de Formule 1 Grand Prix Baku 2022 wordt op zondag 12 juni verreden op het Baku City circuit in Azerbeidzjan. De lampen zullen om 13:00 uur op groen springen en twee uur later zou de winnaar bekend moeten zijn. Volg al het F1 nieuws vanaf de eerste startrij via het online autosport platform Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie