Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Barcelona 2023

Formule 1: Grand Prix Barcelona 2023

Op zondag 4 juni wordt in Spanje de Formule 1 Grand Prix Barcelona 2023 verreden. Op het circuit de Catalunya verdedigt Max Verstappen zijn vorig jaar behaalde zege en kan hij en passant ook nog zijn leiding in het WK verstevigen. Gaat Verstappen ook in Barcelona op het hoogste treetje van het eindpodium stappen? Sporttribune blikt vooruit op de F1 Grand Prix Barcelona!

Statistieken Grand Prix Barcelona 2023

Het raceweekend begint zoals altijd op vrijdag met de vrije trainingen. Daarna volgt op zaterdag 3 juni de kwalificatie en op zondag 4 juni gaat de race van start. Er zal worden gereden op het circuit de Barcelona-Catalunya. Dit is een 4,747 kilometer lange baan met daarin 14 bochten.

De snelste raceronde op die baan is neergezet door Verstappen. Hij klokte in de race van 2021 een tijd van 1 minuut 18 seconden en 149 honderdsten. Hij won daarmee de race niet, want de zege ging in dat jaar voor het vijfde jaar op rij naar Lewis Hamilton. Vorig jaar wist Verstappen die winnende reeks van Hamilton te doorbreken door de race van 2022 op zijn naam te schrijven.

Max Verstappen: “Er heerst altijd een geweldige atmosfeer in Barcelona”

Max Verstappen wist vorig jaar de race te winnen. Hij doorbrak daarmee de reeks overwinningen van Lewis Hamilton in Barcelona én wist zichzelf daardoor ook terug te vechten in het kampioenschap van 2022. Dit jaar verloopt alles anders en is Verstappen onaantastbaar. De herinnering van vorig jaar staat onze landgenoot echter nog vers in het geheugen: “Bij de Grand Prix Barcelona heerst altijd een geweldige atmosfeer, de tribunes zitten vol en ik hoop het publiek weer te kunnen vermaken.”

“Sergio en ik moeten zorgen dat we een goede start hebben”

Het strijdplan van Oracle Red Bull Racing is duidelijk: beide coureurs steken (ver) boven de rest van het deelnemersveld uit. Als Verstappen en Sergio Perez eenmaal op de twee voorste plaatsen rijden, dan zijn ze qua topsnelheid zeer, zeer lastig te achterhalen. Verstappen weet dat ook waar het te doen is zondag: Sergio (Perez, red.) en ik moeten zorgen dat we een goede start hebben en wellicht een paar posities naar voren kunnen opschuiven als we niet op de eerste startrij staan. De race zelf is lang en we zullen goed op de banden moeten letten. Ik ga vol in de aanval, we zullen alles geven en dan hebben we met deze auto een goede kans om beiden vooraan te finishen tijdens dit Spaanse raceweekend in Barcelona”, aldus Verstappen die samen met Perez tijdens de eerste vrije trainingen alvast de toon heeft gezet.

Wanneer is de Grand Prix Barcelona 2023

De Formule1 Grand Prix Barcelona 2023 duurt van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni. Op de zondag zal het klapstuk plaatsvinden als om 15:00 uur de race van start zal gaat.

Gaat het strijdplan van Red Bull werken en eindigt het team met Verstappen en Perez op de plaatsen één en twee? Volg het via Sporttribune.nl vanaf de eerste rang en mis niks van het heerlijke motorengeronk tijdens de races in het Formule 1 seizoen 2023.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie