Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Abu Dhabi seizoenafsluiter 2022

Formule 1: Grand Prix Abu Dhabi seizoenafsluiter 2022

Op zondag 20 november wordt met de Grand Prix Abu Dhabi de laatste Formule 1 race van 2022 verreden. De hoofdprijzen zijn allemaal al verdeeld, maar is er natuurlijk wel een Grand Prix winst te vergeven. Wie sluit dit F1 seizoen af met een overwinning? Kan Max Verstappen er nog eentje aan zijn indrukwekkende totaal toevoegen of zwaait een ander met de bloemen? Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Abu Dhabi 2022.

Historie Grand Prix Abu Dhabi

De Grand Prix Abu Dhabi is één van eerste races ooit die bij kunstlicht werden verreden. Op 1 november 2009 op het Yas Marina Circuit in het emiraat Abu Dhabi, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. Het was de zeventiende en laatste race van het kampioenschap en is sindsdien de gebruikelijke seizoenafsluiter van de Formule 1 wereldkampioenschap.

Lewis Hamilton is recordhouder qua overwinningen op deze baan. De Brit won al vijf keer in Abu Dhabi. Max Verstappen won de laatste twee edities. De zege van vorig jaar was daarbij veruit zijn belangrijkste. Door een geweldige inhaalactie in de allerlaatste raceronde werd de Nederlander ten koste van Hamilton wereldkampioen.

Max Verstappen: “In Abu Dhabi zal ik Perez helpen”

Verstappen oogstte veel kritiek toen hij vorige week zijn teamgenoot Sergio Perez op het laatst nog inhaalde en hem daarmee belangrijke punten afsnoepte. Verstappen zei na afloop niet over de kwestie te willen praten, maar gaf wel aan dat het komende zondag anders zal zijn. “De redenen hebben we samen besproken. Ik ga hier niet vertellen wat ze zijn, daarom heb ik het niet gedaan. Natuurlijk als we volgende keer naar Abu Dhabi gaan en Checo heeft de punten nodig in de strijd met Charles Leclerc, dan kan ik hem helpen. Maar het is belangrijk dat we dit nu eerst hebben besproken”, aldus Verstappen.

Gissen

Een week eerder zei Verstappen nog dat hij het belangrijk vond om samen met Perez als eerste en tweede te eindigen in de WK stand. Er zal dus waarschijnlijk iets gebeurt zijn in de tussentijd waar we nu alleen maar naar kunnen gissen.

Wanneer is de Grand Prix Abu Dhabi

De GP Abu Dhabi begint op vrijdag 18 november met de vrije training. Op zaterdag wordt de startvolgorde voor de race van zondag 20 november bepaald. Om 14:00 uur (Nederlandse tijd) gaan de lichten op groen voor de laatste F1 race van dit kalenderjaar.

Volg dit alles vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie