Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Baku 2023

Formule 1: Grand Prix Baku 2023

Het Formule 1 seizoen krijgt dit weekeinde een vervolg met de Grand Prix Baku 2023. Alle ogen zullen weer op Max Verstappen gericht zijn. Kan de Nederlander van Team Red Bull Racing opnieuw uithalen en na vorig jaar ook dit jaar de winst pakken in Baku? Het circuit was hem lang niet gunstig gezind, zondag zal blijken of die kansen gekeerd zijn! Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Baku 2023!

Statistieken Grand Prix Baku 2023

Officieel is dit de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar wij houden de oorspronkelijke naam GP Baku aan. De race zal zondag worden verreden op het Baku City Circuit. Dit door de wereldberoemde circuitbouwer Hermann Tilke ontworpen baan werd in 2016 voor het eerst gebruikt om een race op te houden, toen nog onder de naam van de Grand Prix van Europa. Vanaf 2017 werd de naam van deze race officieel de Grand Prix van Azerbeidzjan.

De baan is 6,003 kilometer lang en behoort daarmee tot de langste circuits in de WK kalender van de Formule 1. Per ronde moeten de coureurs twintig bochten door om vervolgens weer over start-finish aan de volgende ronde te beginnen. De snelste raceronde op deze baan staat op naam van Charles Leclerc. De Monegask reed in zijn Ferrari in 2019 het rondje in 1 minuten 43 seconden en 009 honderdsten.

Max Verstappen heeft haat-liefde verhouding met Baku

Deze race in Azerbeidzjan behoorde lange tijd niet tot de favorieten van Max Verstappen. In de eerste jaren wist hij telkens niet het podium te halen. In 2021 leek de ‘vloek van Bakoe’ eindelijk voorbij toen een klapband hem de P1 positie alsnog ontnam.

Vorig jaar kwam dan toch eindelijk die zege voor onze landgenoot, maar wie denkt dat hij komend weekeinde met plezier terugkeert in Baku heeft het mis. Verstappen: “Baku is een sprintrace en daar ben ik geen fan van.”

Druk schema

Daarnaast baalt Verstappen ook van het steeds drukker wordende schema. Verstappen: “Op vrijdag wordt dan de kwalificatie voor de race op zondag verreden en zaterdag de sprint. De weekenden zijn al zo vol en worden hierdoor alleen nog maar intenser. Bovendien zijn er ook al best veel races.”

“Baku wordt hopelijk beter dan AustraliĆ«”

De leider in stand op het F1 wereldkampioenschap vervolgt: “Met al die veranderingen wordt het racen steeds minder leuk en ga ik er serieus over nadenken om andere leuke dingen te gaan doen. De GP AustraliĆ« was een rotzooi met twee herstarten. Hopelijk wordt Baku wat dat betreft beter, want de snelheid van de auto is heel goed.ā€ 

Wanneer is de Grand Prix Baku 2023

De GP Baku 2023 zal op vrijdag 28 april beginnen met de vrije trainingen. Na de kwalificaties op zaterdag 29 april zal op zondag 30 april de race worden verreden. De start van de race zal plaatsvinden om 13:00 uur (Nederlandse tijd).

Kan Verstappen opnieuw winnen in Azerbeidzjan of achtervolgt de pechvogel hem opnieuw in Bakoe? Mis niks van de F1 actie en lees voorafgaand aan elke race de voorbeschouwing op Sporttribune.nl: het online sportnieuws kanaal voor je dagelijkse portie sportnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie