Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Deel 2 Formule 1 seizoen van start met Grand Prix België 2022

Deel 2 Formule 1 seizoen van start met Grand Prix België 2022

Na een korte zomerstop wordt het Formule 1 seizoen dit weekend weer vervolgt. De eerste race na de ‘vakantie’ is de Grand Prix België 2022. Op Spa Franchorchamps zal Max Verstappen gaan proberen zijn voorsprong in de WK stand te vergroten voordat hij in de volgende race op Zandvoort zichzelf aan het Nederlandse publiek gaat tonen. Sporttribune blikt vooruit op de Formule 1 Grand Prix van België.

Statistieken Grand Prix België

De Formule 1 Grand Prix België staat al sinds 1950 op de wedstrijdkalender. Dit was ook het jaar waarin het WK Formule 1 werd opgericht. Sindsdien is de Belgische race er bijna elk jaar bij. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om WK punten op Spa.

De baan zelf staat bekend om zijn hoogtepuntverschil en lengte. De coureurs leggen per ronde ruim zeven kilometer af. Tussen start en finish moeten twintig bochten genomen worden. Alle grote namen uit de F1 historie wisten hier al te winnen van Ayrton Senna tot Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hij won deze race vorig jaar, al was het toen geen echte race. Door slechte weersomstandigheden reden de F1 piloten maar 2 ronden.

Geen Spa Francorchamps in 2023

De FIA heeft de racekalender voor volgend seizoen bekendgemaakt en hierop is geen plaats voor de GP van België. Veel coureurs vinden dat ontzettend jammer waaronder Lando Norris en Max Verstappen. “Spa is een van de coolste circuits van de kalender. Het is een historische race voor de Formule 1. Hetzelfde geldt voor Monaco. Voor zover ik weet betalen zij niet eens en staan zij op de kalender. Voor mijn gevoel horen dit soort circuits, net als Monza, altijd op de Formule 1-kalender te staan”, aldus de McLaren-coureur.

Max Verstappen: “Spa is mijn favoriet circuit”

Ook Max Verstappen betreurt het verdwijnen van Spa van de kalender. “Het is mijn favoriete circuit. Ze hebben er recentelijk veel aangepast. Het is een geweldig circuit in een Formule 1-auto, in elke auto eigenlijk. Het heeft veel snelle bochten en er zit een goede flow in.”

Wanneer is de Grand Prix België 2022

De race van de Grand Prix België 2022 wordt op zondag 28 augustus verreden en start om 15:00 uur. Op vrijdag 26 augustus zijn de vrije trainingen al en op zaterdag 27 augustus de kwalificatie. Mis niks van het F1 seizoen en lees voor elke Grand Prix een voorbeschouwing op Sportribune.nl: de sportsite waar jij altijd op pole position staat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie