Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Brazilië 2022

Formule 1: Grand Prix Brazilië 2022

Op zondag 13 november wordt de voorlaatste race in het WK Formule 1 verreden. Dit keer maken we de oversteek naar Zuid-Amerika waar de GP Brazil op het programma staat. Kan Max Verstappen ook scoren in de Grand Prix Brazilie 2022? Het zou een unicum zijn en alle records die Max al verbroken heeft nog scherper zetten! Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Brazilië 2022.

Historie Grand Prix Brazilië

De GP van Brazilië wordt sinds 1972 georganiseerd. Van 1972 tot en met 2019 werd de race gehouden op het circuit van Interlagos en het Circuit van Jacarepagua. In 2020 werd de race afgelast en door problemen bij de organisatie van de Grote Prijs werd deze vanaf het seizoen 2021 vervangen door de Grand Prix Formule 1 van São Paulo. De Grand Prix van São Paulo heeft een contract voor vijf seizoenen om een race te mogen organiseren.

Max Verstappen was de laatste die op het oude circuit wist te winnen, dus voor hem zal de verhuizing niet nodig zijn geweest. Lewis Hamilton daarentegen wist vorig seizoen de nieuwe race na een indrukwekkende inhaalrace direct te winnen en zal daardoor ook nu weer uitkijken naar een terugkeer in São Paulo.

Max Verstappen: “Als eerste en tweede eindigen in het kampioenschap”

Max Verstappen is al geruime tijd zeker van de wereldtitel in dit Formule 1 seizoen, maar de Nederlander blijft hongerig en heeft ook voor Brazilië weer (nieuwe) doelen. Verstappen: “Het weekendformat met sprintrace betekent dat we maar weinig trainingstijd hebben, dus dat maakt het altijd iets moeilijker. We moeten ervoor zorgen dat de auto perfect is en dat moeten we doen in beperkte tijd. Als team willen we als eerste en tweede eindigen in het kampioenschap, dus het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat Checo voor Charles blijft.”

Rijke cultuur

Naast de sportieve doelen probeert Max ook nog te genieten van de Braziliaanse trip. “Het is altijd fijn om terug te zijn in Brazilië. Het is hier prachtig met een rijke cultuur. Interlagos is een kort circuit en door alle hoogteverschillen en bochten met verkanting is het een heel leuk circuit om op te rijden. Het is bovendien een circuit met heel veel historie en daar hou ik van.”

Wanneer is de Grand Prix Brazilië 2022

De GP Brazil wordt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november verreden. Op vrijdag starten de coureurs om 16.30 uur Nederlandse tijd en staat de 1e vrije training op het programma. Enkele uren later is de kwalificatie, waarvan de uitslag bepalend zal zijn voor de volgorde op de grid bij de sprintrace een dag later.

Die sprintrace begint op zaterdag 12 november om 20.30 uur (Nederlandse tijd). De race van zondag begint om 19.00 uur Nederlandse tijd en zal de voorlaatste winnaar van dit F1 seizoen op gaan leveren. Volg het vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie