Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Canada 2022

Formule 1: Grand Prix Canada 2022
Poll

Wint Verstappen de GP Canada 2022?

67%
33%

Max Verstappen start op zondag 19 juni als topfavoriet in de negende race van dit Formule 1 seizoen. Er wordt die dag gereden in Montreal waar de Grand Prix Canada 2022 op het programma staat. Wie passeert als eerste het zwart-wit geblokt en snelt naar de winst? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Grand Prix Canada

De Formule 1 Grand Prix Canada werd in 1967 voor het eerst verreden als WK wedstrijd. De Aussie Jack Brabham won die openingswedstrijd op het Canadese continent. In 1978 was Gilles Villeneuve de eerste Canadees die de thuis Grand Prix winnend wist af te sluiten. Het circuit waar nu op geracet gaat worden dankt ook haar naam aan deze coureur en zege uit 1978.

In de afgelopen twee jaar werd de race niet gehouden vanwege COVID-19. Hierdoor is Lewis Hamilton als winnaar van de race in 2019 nog altijd de titelverdediger. Hamilton is overigens ook mede recordhouder als het gaat om overwinningen. De Brit won al zeven keer in Montreal en staat daarmee – sinds de winst in 2019 – op gelijke hoogte met de voormalige Duitse topcoureur Michael Schumacher.

Max Verstappen rekent op zware test voor Red Bull Racing

Max Verstappen eindigde in 2019 als vijfde en in 2018 als derde. Verder dan het laagste podiumtreetje kwam hij in Canada nog niet en onze landgenoot verwacht dat winnen ook dit jaar lastig gaat worden. Met name omdat Ferrari zich prima thuis voelt op de baan in Montreal. Verstappen: “We weten dat Ferrari hier snel is, dus dit zal normaal gesproken een betere baan voor hun zijn.”

Max Verstappen: “Afwachten hoe verhoudingen liggen”

Verstappen vervolgt met een korte terugblik en inschatting van zijn winstkansen: “Vorig jaar werd ik hier vijfde en daar moest ik echt voor pushen. Het is afwachten hoe de verhoudingen die weekend zullen liggen, maar een podium of overwinning is hier niet vanzelfsprekend.”

Wanneer is de Grand Prix Canada 2022

De race zal op zondag 19 juni om 20:00 uur (Nederlandse tijd) van start gaan. De wedstrijd over de 4,315 kilometer lange baan met daarin vijftien bochten finisht normaal gesproken rond de klok van 22:00 uur. Volg al het F1 nieuws en de voorbeschouwingen met Max Verstappen via Sporttribune.nl en zit op pole position bij de F1 races van 2022!

Kan Max net als vorige week in Azerbeidzjan opnieuw de zege grijpen en een feestje vieren? Vul de poll in en wie weet krijg jij gelijk!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie