Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1 Imola: Grand Prix Emilia Romagna 2023

Formule 1 Imola: Grand Prix Emilia Romagna 2023

Max Verstappen won de afgelopen twee jaar op Imola. Pakt de Nederlander ook dit jaar racewinst tijdens de Grand Prix Emilia Romagna 2023? Sporttribune blikt vooruit op de Italiaanse race die de opening vormt voor een tripple header met drie weekeinde op rij een race. Wie pakt de zege in deze eerste GP in dat rijtje?

Statistieken Grand Prix Emilia Romagna 2023

Imola is al jaren gastheer in de auto- en motorsport. Al in 1953 werd er voor het eerst een race gehouden op het circuit van Enzo en Dino Ferrari. Het Autodromo is echter ook enkele jaren niet gebruikt als locatie voor Formule 1 races.

Sinds 2020 is het F1 circus weer teruggekeerd op de oude vertrouwen thuisbasis van Imola. Lewis Hamilton gaf in dat jaar direct zijn visitekaartje af en won de race in een recordtijd van 1.15.484. Max Verstappen versloeg de Brit een jaar later, maar kan die rondetijd niet verbreken.

Ook vorig jaar kwam Verstappen niet aan die tijd, maar hij won wel voor de tweede keer op rij. Hierdoor start de Red Bull Racing coureur komende zondag als titelverdediger aan de race op Imola.

Lewis Hamilton: “Betere auto op Imola”

Lewis Hamilton won in 2020 op Imola en is bezig langzaam maar zeker weer compentatief te worden. De Brit heeft dan ook goede hoop dat met een aantal recente updates Grand Prix winst weer mogelijk is. “Rond Bahrein hebben we een aantal beslissingen genomen qua hoe we de auto hebben ontwikkeld, hoe de auto aerodynamisch werkt, hoe we de karakteristieken van de auto vormen en hoe hij in de praktijk werkt. Wat we in Imola gaan brengen is de eerste stap van dat werk.

Meer kans op overwinningen

Hamilton vervolgt: “Deze aanpassing kost tijd om dit te ontwikkelen in de windtunnel. Je kunt het niet zomaar even doen, maar het Imola-pakket is de eerste stap in die richting. We denken dat dit ons een betere kans geeft om op de lange termijn voor overwinningen en kampioenschappen te vechten.”

Sergio Perez: “Ik ben mentaal erg sterk”

Sergio Perez zal zich ook op Imola niet neerleggen bij teamorders, maar is vast van plan de strijd met Verstappen aan te gaan. Perez zegt zelf klaar te zijn voor Emilia Romagna 2023: “Mentaal ben ik zeer sterk en dat is mijn sterkste punt. Dat is altijd al zo geweest. Het is niet makkelijk om de teamgenoot van Max te zijn, want hij presteert altijd en wint heel veel.”

“Ik ga voor de wereldtitel”

“Toch denk ik dat met een goede prestatie op Imola het kampioenschap er voor mij ook nog inzit. Ik denk echt dat het mogelijk is om wereldkampioen te worden en Max te verslaan. Ook al zijn we teamgenoten. We willen allebei winnen en zijn allebei heel hongerig, Het kan nog een mooie strijd worden.”

Wanneer is de Grand Prix Emilia Romagna 2023

De race op het circuit van Imola zal op zondag 21 mei worden verreden. De start op de baan van Emilia Romagna is om 15:00 uur. Nadat de lichten op groen zijn gesprongen zal er ongeveer twee uur lang gestreden worden om de eindwinst, het podium en de WK punten.

Kan Verstappen opnieuw toeslaan of maken Sergio Perez en Mercedes hun beloftes waar en gaan ze de strijd aan met de leider in het wereldkampioenschap Formule 1? Volg het vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl: de online sportwebsite waar jij altijd vooraan zit dankzij dagelijkse voorbeschouwingen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie