Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Het is weer racetijd: Max Verstappen gaat voor winst in Grand Prix Emilia Romagna

Het is weer racetijd: Max Verstappen gaat voor winst in Grand Prix Emilia Romagna

Max Verstappen heeft een valse start gemaakt in dit Formule 1 seizoen. De Nederlandse regerende wereldkampioen reed slechts één van de eerste drie races uit, maar die ene race waarin hij wel finishte won hij ook direct. In Italië heeft Verstappen in het verleden veel pech gehad, maar de Limburger heeft toch veel vertrouwen in zichzelf en gaat voor winst in de Grand Prix Emilia Romagna 2022. Sporttribune.nl blikt vooruit!

Historie Grand Prix Emilia Romagna

De Grand Prix van Emilia-Romagna is een race uit de Formule 1-kalender, gehouden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Van 1981 tot en met 2006 werd er jaarlijks op dit circuit de Grand Prix van San Marino verreden. In 2020 werd de Grand Prix van Emilia-Romagna aan de kalender toegevoegd, oorspronkelijk eenmalig omdat veel races geschrapt werden vanwege COVID-19.

De race verscheen in 2021 ook op het programma omdat de Grand Prix van China niet gereden kan worden. Om dezelfde reden keerde de race ook in 2022 terug op de kalender. Kennelijk na tevredenheid van de FIA, coureurs, renstallen en fans want onlangs werd er een overeenkomst getekend om de grote prijs tot en met minstens 2025 te blijven organiseren op Imola.

Winst Verstappen in 2021

Max Verstappen heeft afgelopen jaren veel pech gehad in Italiaanse Grand Prix races. Maar vorig jaar viel alles op zijn plaats toen Verstappen de overwinning wist te grijpen. Hij zette daarmee een belangrijke stap zetten richting zijn wereldtitel. Verstappen wist niet de snelste raceronde te klokken. Want die eer viel ten deel aan Lewis Hamilton. De Brit wist in zijn Mercedes bolide een supersnelle ronde van 1:16:702 neer te zetten op Imola.

Wanneer is de Grand Prix Emilia Romagna 2022

De race staat voor zondag 24 april op de rol. Het licht springt om 15:00 uur op groen. En de zwart-wit geblokte finishvlag zal omstreeks 17:00 uur gezwaaid worden voor de winnaar van deze Formule 1 race. Volg al het autonieuws over de Formule 1, Emilia Romagna en Max Verstappen via Sporttribune.nl. Hier zit je altijd op pole position!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie