Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Frankrijk 2022

Formule 1: Grand Prix Frankrijk 2022

Op de laatste dag van de Tour de France wordt er in Frankrijk ook geracet om de punten in het WK Formule 1 2022. Op het circuit Paul Ricard verdedigt Max Verstappen zijn koppositie in die WK stand. Kan onze landgenoot victorie kraaien in de Grand Prix Frankrijk 2022? Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Grand Prix Frankrijk 2022

De Grand Prix Frankrijk 2022 wordt betwist van vrijdag 22 juli tot en met zondag 24 juli. Op vrijdag is de eerste vrije training, gevolgd door de tweede vrije training en kwalificatie op zaterdag. De race van zondag vormt het slotstuk voor deze Formule 1 race.

Het is de twaalfde race alweer van dit Formule 1 seizoen. Vorig jaar wist Max Verstappen de race nabij Le Castellet (regio Marseille) op zijn naam te schrijven. Hij deed dat door als eerste te finishen op het 5,809 kilometer lange circuit dat in totaal 15 bochten telt.

Red Bull: “In Frankrijk moeten we pieken”

Op racingnews365.nl staat een interview met Masashi Yamamoto, adviseur bij Red Bull Racing. Volgens hem moet de renstal de Grand Prix Frankrijk 2022 winnen, want het is Red Bull-terrein. “Ik denk dat Red Bull daar in het voordeel is, dus daar mogen we niks laten liggen. Op Paul Ricard moeten we pieken.”

“Ik zou de laatste twee races voor de Formule 1-zomerstop dan ook graag in goede vorm afsluiten”

Yamamoto zegt dat ook met het oog op een mogelijk verlies in de Grand Prix van Hongarije: “Ik heb het gevoel dat Ferrari daar weer zal winnen, geholpen door de goede tractie uit de langzame en medium speed-bochten. Daar staat echter tegenover dat Red Bull het nodige meeneemt (naar de volgende races, red.). Ik zou de laatste twee races voor de Formule 1-zomerstop dan ook graag in goede vorm afsluiten.”

Wanneer is de Grand Prix Frankrijk 2022

De race van de Grand Prix France 2022 zal worden verreden op zondag 24 juli. Het licht springt om 15:00 uur op groen. De zwart-wit geblokte vlag zal ongeveer twee uur later worden gezwaaid voor de winnaar van deze race. Pakt Max Verstappen belangrijke punten op het Red Bull terrein? Volg al het nieuws over de Formule 1, het WK 2022, Max Verstappen en Red Bull Racing via Sporttribune.nl. De sportnieuwswebsite waar jij altijd op pole position staat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie