Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Verstappen topfavoriet in Grand Prix Hongarije 2022

Formule 1: Verstappen topfavoriet in Grand Prix Hongarije 2022

Het Oranjelegioen zal weer veelvuldig aanwezig zijn als op zondag 31 juli de Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022 wordt verreden. Op de Hungaroring zal Max Verstappen een poging doen om wederom een grotere voorsprong te nemen op de concurrenten voor de wereldtitel. Scoort Verstappen weer een voltreffer? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Grand Prix Hongarije

De Grand Prix Hongarije bestaat al sinds 1986. De race wordt verreden op de Hungaroring. Een 4,381 kilometer lange baan met veertien bochten. De snelheid kan flink oplopen op de rechte stukken. De snelste tijd ooit is neergezet door Lewis Hamilton: 1.16.627. De Brit reed die tijd tijdens zijn winnende race in 2020.

Vorig seizoen eindigde de Grand Prix Hongarije in een waar spektakelstuk. In een wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde, finishte de Fransman Esteban Ocon als eerste. Hamilton wist in alle ellende nog tweede te worden, Max Verstappen eindigde pas als negende in een race waarin slechts dertien auto’s de finish haalden.

Zorgen bij Verstappen: “In Boedapest zal Ferrari ons om de oren rijden”

Max Verstappen zegt in gesprek met Auto, Motor und Sport dat hij in de Grand Prix Oostenrijk 2022 zag dat Ferrari net zoals de voorgaande twee races (veel) sneller was dan de Red Bull Honda. “Ze hebben zó veel downforce dat ze zelfs sneller zijn als ze alle kanten op glijden. In Boedapest zal Ferrari ons om de oren rijden.”

Lewis Hamilton: “Er kan nog veel misgaan voor Verstappen”

De voorsprong in de WK stand van Max Verstappen op eerste achtervolger Charles Leclerc (Ferrari) is na de GP Oostenrijk gestegen naar maar liefst 63 punten. Toch zegt meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dat Verstappen zich nog niet rijk moeten rekenen. ”Verstappen doet het geweldig. Het team heeft de zaken goed voor elkaar, maar er kan nog veel misgaan”, waarschuwt Hamilton aan de vooravond van de GP Hongarije, de laatste race voor de zomerstop.

Wanneer is de Grand Prix Hongarije 2022

Het raceweekend begint al op vrijdag 29 juli met de vrije trainingen. Op zaterdag zal de startvolgorde worden bepaald tijdens de kwalificatie en op zondag 31 juli om 15:00 uur schieten de lampen op groen voor de race in de Grand Prix Hongarije 2022.

Volg al het nieuws rondom de Formule 1, de GP Hongarije en Max Verstappen vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl: het online sportplatform waar jij altijd op pole position staat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie