Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

F1: Grand Prix Miami 2023

F1: Grand Prix Miami 2023

Op zondag 8 mei wordt de Grand Prix Miami 2023 gehouden. Vorig jaar werd de allereerste editie verreden en de winst ging toen naar Max Verstappen. Gaat Verstappen deze race opnieuw winnen? Sporttribune.nl blikt vooruit op de vijfde race van het Formule 1 seizoen!

Statistieken Grand Prix Miami 2023

De Grand Prix Miami is dus piepjong. De allereerste race werd in 2022 gereden. Het Formule 1 circus streek toen neer op de het Miami International Autodrome. Deze baan ligt vlakbij het Hard Rock Stadium in Miami Gardens.

Het circuit is speciaal ontworpen voor de Formule 1 race en is aangelegd rond het stadion van het American football-team The Miami Dolphins.

Het circuit, met een lengte van 5410 meter, telt 19 bochten en wordt enkele weken voor de race opgebouwd en na afloop weer gedemonteerd. De Grand Prix van Miami heeft een contract voor het organiseren van de race van 10 jaar afgesloten.

Max Verstappen: “We zijn voorbereid op (extreme) hitte”

Max Verstappen wist de vorige race in Azerbeidzjan niet te winnen, maar zag zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez de zege grijpen. In Miami is Max weer terug op de plek waar hij vorig jaar won en dat is natuurlijk altijd leuk terugkomen. Verstappen: “Ik kijk uit naar het raceweekend in Miami. Het is een heel fysiek circuit en het was er vorig jaar ook heel erg heet. Dus we moeten voorbereid zijn op de hitte.”

“Miami is een vrij complexe baan”

Het zal zeker niet gemakkelijk zijn om ook deze Grand Prix te winnen met Red Bull. Het Miami International Autodrome is een vrij complexe baan om op te rijden. Anders dan de meeste andere banen met terugdraaiende bochten en technische stukken. En als ik het goed heb, dan hebben ze dit jaar het circuit opnieuw geasfalteerd, dus laten we kijken hoe dat onze prestaties komend weekend beïnvloedt.”

Wanneer is de Formule 1 Grand Prix Miami 2023

De race op het Miami International Autodrome zal op zondag 8 mei 2023 worden verreden. In de dagen ervoor zullen de F1 piloten zich op vrijdag bezighouden met de vrije trainingen en op zaterdag met de kwalificatie voor de startvolgorde op zondag.

Mis niks van de Formule 1 actie in het seizoen 2023 en lees voorafgaand aan elke race een voorbeschouwing op de wedstrijd en de verwachting van Max Verstappen voor dat weekend. Check Sporttribune.nl voor dagelijks sportnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie