Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Miami 2022

Formule 1: Grand Prix Miami 2022
Poll

Wint Max Verstappen de Grand Prix Miami 2022

60%
40%

Dit weekend worden de duivels weer ontbonden door de Formule 1 coureurs die strijden om het wereldkampioenschap. Op zondag 8 mei zal de allereerste race ooit worden verreden op het Miami International Autodrome. Deze 5,412 kilometer lange baan vormt het decor voor de Grand Prix Miami 2022. Sporttribune blikt vooruit.

Geschiedenis Grand Prix Miami

In 2018 werd een voorstel voor de Grand Prix van Miami als een ronde van het Formula One World Championship ingediend bij de stad Miami. Het was de bedoeling dat er in 2019 voor het eerst een race zou worden gehouden. Dat voorstel haalde het echter niet.

In 2020 werd een nieuwe poging gedaan voor een F1 race in het seizoen 2021, maar ook die kalender werd niet gehaald. Vorig jaar kwam daar dan toch eindelijk het groene licht vanuit de FIA. De allereerste Formule 1 race in Miami mocht in 2022 plaatsvinden.

Het circuit

Het circuit is dus iets meer dan vijf kilometer lang. Tijdens een rondje moeten de F1 piloten door 19 bochten heen om weer bij start – finish te komen. Gedurende de race worden er 57 ronden afgelegd wat neerkomt op een totale lengte van ruim 308 kilometer. De raceduur zal ongeveer anderhalf uur zijn.

Max Verstappen: “Het wordt een knotsgekke race”

Max Verstappen is alvast positief over de spanning en sensatie die het Grand Prix Miami 2022 gaat opleveren. Op de persconferentie vertelde hij: “Ik denk dat het een knotsgekke race gaat worden. Ik kijk er naar uit om te racen in Miami. Ik heb al op het circuit gereden in de simulator en we hebben zoveel mogelijk geoefend en ons zo goed als mogelijk voorbereid zonder daadwerkelijk het circuit in real life te hebben gezien.”

Meer strijd

“Ik hoop dat het een enerverend weekend wordt. Miami als stad is erg mooi en ik denk dat het een interessante locatie is voor een Grand Prix. Ik denk bovendien dat niet alleen de coureurs enthousiast zijn, maar zeker ook de fans. Team zijn dit jaar wat meer aan elkaar gewaagd, waardoor er ook meer strijd te zien is. Bovendien in F1 in de Verenigde Staten steeds populairder, dus het belooft een mooi weekend te worden.”

Wanneer is de Grand Prix Miami 2022

De Grand Prix Miami 2022 wordt tussen vrijdag 6 en zondag 8 mei verreden. De race start op zondag 8 mei om 21:30 uur Nederlandse tijd. Rond de klok van elf zal de finishvlag gezwaaid worden voor de winnaar van de allereerste race op het Miami international Autodrome.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie