Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Max Verstappen als WK leider van start in Grand Prix Monaco 2022

Formule 1: Max Verstappen als WK leider van start in Grand Prix Monaco 2022

Max Verstappen komt op zondag 29 mei opnieuw in actie tijdens een Grand Prix Formule 1. Na zijn zege in de Grand Prix van Spanje zal onze landgenoot tijdens de Grand Prix Monaco 2022 als WK leider van start gaan. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Formule 1 race op het stratencircuit van Monaco 2022.

De baan

De Grand Prix Monaco is misschien wel de bekendste race op de Formule 1 kalender. Dit komt met name doordat de wedstrijd op een stratencircuit wordt verreden. De smalle wegen maken inhalen lastig, waardoor er in de passage door de tunnel vaak extra risico’s worden genomen. Bij het indraaien, passeren en uitkomen van de tunnel langs het water van Monaco is namelijk wel een beetje ruimte.

Het circuit is al sinds 1929 in gebruik voor Formule 1 races. Een ronde is 3,340 kilometer lang en telt maar liefst achttien bochten. Lewis Hamilton zette vorig jaar de snelste tijd ooit neer op het Circuit de Monaco: 1 minuut, 12 seconden en 909 honderdsten.

Winst Max Verstappen in Monaco in 2021

Vorig seizoen wist Max Verstappen de Grand Prix Monaco op zijn naam te schrijven. Hij pakte in die race belangrijke punten op Lewis Hamilton die pas als zevende over de streep kwam. Verstappen ging in 2021 samen met Carlos Sainz junior (Ferrari) en Lando Norris (Mercedes-McLaren) het podium op in Monaco en kreeg prompt de titel ‘King of Monaco’ toebedeeld.

Wanneer is de F1 Grand Prix Monaco 2022

De Grand Prix Formule 1 van Monaco 2022 begint op vrijdag 27 mei met de vrije trainingen. Op zaterdag volgt de kwalificatie en op zondag 29 mei de race. Volg al het F1 nieuws over Max Verstappen, het WK en de Grand Prix Monaco 2022 vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie