Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Grand Prix Rusland: Volgende clash moment Verstappen en Hamilton?

Grand Prix Rusland: Volgende clash moment Verstappen en Hamilton?

De Grand Prix Rusland 2021 is de eerste race na de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Beide kemphanen reden elkaar in de vorige race uit de wedstrijd en scoorde dus geen punten voor het WK. De verhoudingen voorafgaand aan de Grand Prix Rusland zijn dan ook hetzelfde als voorafgaand aan de vorige Grand Prix. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand Prix Rusland 2021.

Statistieken Grand Prix Rusland

De Grand Prix van Rusland werd voor het eerst gereden op 12 oktober 2014 op de Sochi Autodrom. Op dat circuit hebben sinds de eerste WK race in 2014 al vele grote namen gejuicht. Lewis Hamilton was er als de kippen bij toen er in 2014 voor het eerst een race werd gehouden. Hij won en zou in 2015 dat kunstje nogmaals herhalen.

In 2016 won de Duitser Nico Rosberg en in 2017 was het de Fin Valtteri Bottas die zegevierde. Daarna volgden er nog twee GP zeges voor Hamilton en vorig jaar boekte Bottas zijn tweede overwinning in de Grand Prix Rusland.

Favorieten Grand Prix Rusland 2021

Voor de komende race is Hamilton als recordhouder (vier zeges) wederom topfavoriet. Verstappen volgt vlak achter de Britse Mercedes coureur. Bottas is dankzij zijn zege van 2020 volgens de experts ook een grote kanshebber.

De outsiders bestaan uit het gebruikelijke rijtje: Sergio Perez. Charlec Leclerc, Carlo Sainz junior en Lando Norris. Daniel Ricciardo is er na de vorige races ook bijgekomen en sluit de rij met underdogs.

Lewis Hamilton: “Maximaal resultaat halen in Sochi”

“We moeten gewoon ons ding doen en blijven focussen, het is een zwaar jaar voor iedereen. Hier moeten wij maximaal resultaat behalen, een 1-2 zou spectaculair zijn voor ons als team. Maar met het vooruitzicht op hevige regenval wordt het een lastige keuze wat betreft de set-up”, legt de zevenvoudig wereldkampioen uit.

Max Verstappen: “Sochi is nooit gemakkelijke baan geweest voor ons team”

“Het was geweldig om vorig jaar als tweede te eindigen in Sochi, vooral omdat het voor ons als team nooit een makkelijke baan is geweest. We zijn dit jaar competitiever en we hebben momenteel een beter pakket, dus het zal interessant zijn om te zien hoe competitief we daar dit jaar kunnen zijn.”

“Grand Prix Sochi totaal anders dan Monza race”

“Het wordt natuurlijk heel anders dan Monza en het ziet ernaar uit dat er dit weekend wat regen gaat vallen. De baan zelf en de lay-out zijn compleet anders dan de vorige races, dus ik kijk er zeker naar uit om naar Sochi te gaan en te zien wat we kunnen doen.”

Wanneer is de Formule 1 Grand Prix Rusland 2021

De Formule 1 Grand Prix Rusland 2021 wordt op zondag 26 september verreden. Vanaf vrijdag begint het raceweekend al met de vrije trainingen. Op zaterdag wordt bepaald wie er zondag vanaf pole position vertrekt op het Sochi Autodrom. Doordat Verstappen aan zijn motor heeft gesleuteld is nu al bekend dat hij achteraan zal moeten staan.

De race op zondag begint om 14:00 uur. Volg al het F1 nieuws, de verrichtingen van Max Verstappen en de Grand Prix op het Sochi Autodrom vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie