Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Saudi Arabië 2023

Formule 1: Grand Prix Saudi Arabië 2023

Op zondag 19 maart wordt de tweede F1 race van het seizoen verreden. Max Verstappen won de eerste race van het jaar. Hoe gaat Verstappen het doen in de Grand Prix Saudi Arabië? Sporttribune blikt vooruit op de nachtrace in Jeddah!

Statistieken Grand Prix Saudi Arabië

De eerste keer dat er in Saudi Arabië geracet werd, is slechts twee jaar geleden. In 2021 kwam de droom van de organisatoren eindelijk uit en werd er voor de eerste keer in de Formule 1 geschiedenis een race gereden op Saudische bodem.

Decor voor de race van toen en nu is het Jeddah Corniche Circuit. Dit is een 6,174 kilometer lange stratencircuit. De baan bevat 27 bochten en is ontworpen door Carsten Tilke, de zoon van Hermann Tilke, die vele Formule 1-circuits op zijn naam heeft staan. Het werd na de Grand Prix races van Singapore en Bahrein de derde volledige avondrace op de F1-kalender.

Het circuit werd in maart 2021 aangekondigd als het “snelste stratencircuit op de Formule 1-kalender”. Volgens simulaties zou een Formule 1-auto de ronde met gemiddeld 250 km/h afleggen; enkel het Autodromo Nazionale Monza heeft een hogere gemiddelde snelheid. De snelste rondetijd staat op naam van Lewis Hamilton die tijdens de door hem gewonnen race van 5 december 2021 een tijd klokte van 1 minuut 30 seconden en 734 honderdsten. Dat was een rondetijd waar Max Verstappen vorig jaar ook niet aan kon tippen toen hij in Jeddah de winst greep.

Max Verstappen geveld door buikgriep

De aanloop naar de 2023 race tijdens de Grand Prix Saudi Arabië verloopt voor Max Verstappen niet helemaal soepel. De regerend wereldkampioen kampte de afgelopen dagen met een buikgriep en moest hierdoor zijn reis naar Jeddah al uitstellen.

Verstappen “Weer lekker in me vel”

Inmiddels is onze landgenoot gearriveerd en zal hij op vrijdag de vrije trainingen rijden, zaterdag de kwalificaties afwerken en zondag starten in de race. Verstappen: “Ik zit weer lekker in me vel, na een paar dagen niet fit te zijn geweest door buikgriep. Hierdoor heb ik helaas mijn vlucht een dag moeten uitstellen, waardoor ik pas vrijdag op de baan zal zijn. Tot ziens in Djedda”, zo vertelt Verstappen zijn volgers op social media.

Wanneer is de Grand Prix Saudi Arabië 2023

Het tijdschema voor deze nachtrace in Jeddah valt redelijk gunstig uit voor de Nederlandse F1 liefhebbers. De starttijd van de race ligt namelijk op 18:00 uur (Nederlandse tijd). Hierdoor kan er gewoon met het bordje op schoot gekeken worden naar de verrichtingen van Max en de andere Formule 1 piloten, waaronder natuurlijk ook Nick de Vries en Verstappen zijn teamgenoot Sergio Perez.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie