Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Saudi Arabië

Formule 1: Grand Prix Saudi Arabië

Op zondag 27 maart wordt de tweede race in het Formule 1 kampioenschap 2022 verreden. Het circus heeft zich na de opening in Bahrein verplaatst naar Saudi Arabië. Kan Max Verstappen na het uitvallen in Bahrein zijn valste seizoenstart goedmaken in deze tweede race van het seizoen? Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Saudi Arabië 2022.

Historie Grand Prix Saudi Arabië

De Grand Prix van Saoedi-Arabië verscheen voor het eerst in oktober 2020 op de Formule 1-kalender. In augustus 2019 werden de plannen voor de bouw van een motorsportcomplex in de stad Qiddiya bij Riyad openbaar gemaakt. De bevestiging kwam in november 2020 toen werd aangekondigd dat de stad Djedda de eerste editie mocht organiseren.

Het circuit

Het Jeddah Corniche Circuit, een stratencircuit van 6,175 km, ligt langs de oevers van de Rode Zee. Het Jeddah Corniche Circuit is een stratencircuit in Djedda, de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië. Het diende als de eerste gastheer van de Grand Prix Formule 1 van Saoedi-Arabië, die op 5 december 2021 werd verreden. Het circuit is ontworpen door Carsten Tilke, de zoon van Hermann Tilke, die vele Formule 1-circuits op zijn naam heeft staan.

Grand Prix Saudi Arabië 2021

In 2021 werd de race in Saudi Arabië gewonnen door de Brit Lewis Hamilton. De Mercedes coureur pakte niet alleen het maximaal aantal punten door als eerste te finishen, hij zette ook nog de snelste tijd op de klokken: 1 minuut 30 seconden en 734 honderdsten. Daarmee scoorde hij nog een extra WK-punt ten opzichte van Verstappen die in 2021 als tweede eindigde.

Valtteri Bottas eindigde in die race als derde en complementeerde daarmee het podium tijdens de allereerst Formule 1 race in Saudi Arabië. Het zou Hamilton uiteindelijk niet helpen, want in de laatste race van vorig seizoen, in Abu Dhabi, pakte Verstappen alsnog de wereldtitel.

Wanneer is de Grand Prix Saudi Arabië 2022

De Grand Prix Saudi Arabië 2022 begint op vrijdag 25 maart met de vrije trainingen. Op zaterdag 26 maart vinden de kwalificaties plaats en op zondag 27 maart de race. Volg al het nieuws rondom de Formule 1, Lewis Hamilton en Max Verstappen vanaf pole position via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie