Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Max Verstappen op jacht naar tweede wereldtitel in Grand Prix Singapore 2022

Formule 1: Max Verstappen op jacht naar tweede wereldtitel in Grand Prix Singapore 2022

Max Verstappen gaat in de Grand Prix Singapore 2022 een eerste serieuze gooi doen naar prolongatie van de wereldtitel Formule 1. De Nederlander staat zo ver voor dat hij in theorie ook in de vorige race al zijn titel veilig kon stellen. Dat gebeurde toen niet, maar zou (als alles meezit) in Singapore wel een mogelijkheid zijn. Sporttribune blikt vooruit op de GP Singapore 2022.

Wanneer kan Max Verstappen nu al kampioen worden?

Omdat het best een ingewikkeld verhaal is gebruiken we hiervoor de uitleg van Motorsport.com, die op haar website uitvoerig ingaat op de eventuele kampioenskansen van Verstappen in Singapore:

“Verstappen moet de race in Singapore winnen. Dan nog is hij afhankelijk van de resultaten van Leclerc en Perez. De Mexicaan moet bij een zege van Verstappen minimaal als derde eindigen om kans te houden op de wereldtitel, terwijl Leclerc minimaal achtste moet worden. In de onderstaande tabel gaan we er gemakshalve van uit dat Verstappen de race wint en de snelste ronde rijdt, terwijl Leclerc en Perez allebei een nulscore noteren. In dat geval behaalt de Red Bull-coureur zijn tweede wereldtitel op rij”, zo staat te lezen op Motorsport.com.

Max Verstappen: “Grote vraagteken hoe nieuwe auto op de hobbels in Singapore reageren”

“In het begin van dit jaar was de auto vooral te zwaar. Dat overgewicht zat net op de verkeerde plek, waardoor onze auto erg naar onderstuur neigde. De auto is nu een stuk lichter geworden, waardoor we hetzelfde probleem in Singapore niet nog een keer zullen krijgen. In Singapore lopen we misschien wel tegen andere dingen aan. We zijn er door corona natuurlijk een paar jaar niet geweest. Normaal gesproken is de baan daar erg hobbelig, waardoor je extra goed naar de afstelling moet kijken. Dit jaar is dat een nog groter vraagteken omdat we nog maar moeten zien hoe deze nieuwe auto’s op de hobbels reageren

Wanneer is de Grand Prix Singapore 2022

De Grand Prix Singapore 2022 wordt verreden van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober. Op vrijdag 30 september begint de eerste vrije training om 12:00 uur, waarna later in de middag om 15:00 uur de coureurs opnieuw de straten van Marina Bay trotseren voor de tweede vrije training.

Zaterdag rijden de coureurs de laatste en de derde training. Deze begint om 12:00 uur. Om 15:00 uur is het tijd voor de kwalificatie van de GP van Singapore. De race wordt op zondag 2 oktober verreden om 14:00 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie