Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen op jacht naar winst in Formule 1 Grand Prix Spanje

Max Verstappen op jacht naar winst in Formule 1 Grand Prix Spanje

Gaat de Grand Prix Spanje 2021 onze eigen Max Verstappen een tweede seizoenzege opleveren? De Nederlander moest vorige week in Portugal alle zeilen bijzetten om tweede te worden. Lewis Hamilton won – uiteraard – die race, waardoor Verstappen nu weer tegen een grote achterstand aankijkt in de WK stand. Kan onze landgenoot het gat weer dichten door op het circuit de Catalunya in Barcelona de maximale score te behalen? 

Statistieken

In 1991 werd er voor het eerst een Formule 1 race gehouden op het circuit de Catalunya in Barcelona. De Brit Nigel Mansell won en herhaalde dat trucje in 1992. In 1993 won de racelegende Alain Prost en in 1995 boekte een andere legende zijn eerste zege in de GP van Spanje: Michael Schumacher.

De Duitser zou na deze zege in 1995 nog vijf races op zijn naam schrijven op het circuit de Catalunya: 1996, 2001, 2002, 2003 en 2004. De meest opmerkelijke naam op de erelijst is die van de Colombiaan Pastor Maldonado. Hij won in een auto van Williams Renault één van zijn spaarzame Formule 1 Grand Prix races uit zijn carrière. De meest recente winnaar is Lewis Hamilton. De Brit maakt daarmee de cirkel rond, nadat zijn landgenoot Mansell in 1991 als allereerste winnaar werd afgevlagd.

Favorieten Grand Prix Spanje

Voor de GP Spanje 2021 is Hamilton al door de race-experts als topfavoriet aangestipt. Was Verstappen in de vorige Grand Prix nog mede topfavoriet, nu moet onze landgenoot toch wat inleveren. Na drie races staat de Britse Mercedes coureur Lewis Hamilton ook dit seizoen alweer op eenzame hoogte. Met twee GP zeges en een tweede plaats heeft hij 69 punten. Max Verstappen staat tweede met 61 punten.

Max Verstappen: “Hopelijk doet de auto het in Spanje beter”

Red Bull Racing heeft in Portugal de nieuwe bolide voor het eerst ingezet en dat werd niet direct een doorslaand succes. Wellicht moest Max even wennen aan de auto en gaat de upgrade in Spanje zichzelf wel uitbetalen? Verstappen: “Ik kijk uit naar Barcelona, het is een circuit dat wij kennen en de rest van de teams ook. Ik kijk uit naar een normale mate van grip, het zal daar (in Barcelona, red.) veel beter te doen zijn dan hier (in Portimão, red.). Hopelijk doet de auto het daar wat beter. We moeten duidelijk nog verbeteren, want we moeten op elk circuit en onder alle omstandigheden snel kunnen zijn.”

Tijdschema Grand Prix Formule 1 Spanje

De heren coureurs starten op vrijdag 7 mei voor het eerst de motoren. Om 11:30 uur start de eerste vrije training. Deze duurt tot 12:30 uur. Om exact 15:00 uur rijden de F1 bolides de tweede vrije training die tot 16:00 uur zal duren.

Op zaterdag 8 mei volgt de derde vrije training: 12:00 – 13:00 uur. Twee uur later wordt het menens als de kwalificatie start. Tussen 15:00 uur en 16:00 uur moeten de coureurs proberen de beste startpositie te veroveren voor de race van zondag.

Die race start op zondag 9 mei om 15:00 uur. Wellicht toch even aan je moeder vragen of jij tijdens ‘haar dag’ een uurtje Formule 1 mag kijken en wellicht vindt je moeder het zelf ook wel spannend om te volgen!

Het snelste Formule 1 nieuws over alle Grand Prix races van 2021 lees je op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie