Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix van Portugal 2021

Formule 1: Grand Prix van Portugal 2021

Op het Autódromo Internacional do Algarve in de Portugese stad Portimão is het decor voor de derde Formule 1 race van het jaar. Vorig jaar was de baan voor het eerst in de historie gastheer voor een Formule 1 WK-race. Sinds 1996 was het circus zelfs niet meer in Portugal geweest, maar na de terugkeer vorig jaar is de Grand Prix van Portugal ook in 2021 weer van de partij. Gaat Lewis Hamilton er net als vorig jaar met de winst vandoor of grijpt Max Verstappen zijn tweede zege van het seizoen?

Bij winst zou Verstappen ook de nieuwe leider worden in de WK stand. Daarmee zou hij de allereerste Nederlander ooit worden die aan kop gaat in een tussenstand om de wereldtitel Formule 1: “Dromen levert niks op, ik ben dan liever reëel”, aldus Verstappen op de persconferentie voorafgaand aan dit raceweekend. “Ik focus me op de Grand Prix van Portugal. En natuurlijk ben ik niet dom, ik weet ook heus wel dat je in zo’n spannende titelstrijd geen fouten kunt maken. Maar ik wil geen onnodige druk op mensen in het team leggen. We weten wat we moeten doen, maar het heeft geen zin om dat steeds te bespreken. Ik heb de focus liever op dit weekend in plaats van dingen alvast te gaan hypen.”

Lang seizoen

Verstappen benadrukt ook dat het seizoen nog lang is, langer dan alle voorgaande jaren zelfs. De Formule 1-kalender van 2021 bestaat uit een recordaantal van 23 races. Het seizoen eindigt pas op 12 december 2021 met de Grand Prix van Abu Dhabi. “Het seizoen is nog erg lang, Het zal er uiteindelijk om gaan wie de minste fouten maakt.

Max Verstappen: “Geen risico’s nemen tijdens Grand Prix van Portugal”

De Redl Bull Racing kopman zegt dat hij in de komende Grand Prix minder risico zal nemen, dan bijvoorbeeld vorig jaar in de Grand Prix van Portugal: “We moeten onze momenten beter kiezen. In voorgaande jaren hadden we een auto waarmee we races konden winnen, maar waarmee we niet in de titelstrijd zaten. In die gevallen namen we meer risico. Maar als je vaker competitief bent, dan verandert de aanpak wel wat. Dan kun je het jezelf niet permitteren om punten te verliezen als het even niet loopt. Ook al loopt het een keer niet zoals gewenst, dan moeten we alsnog veel punten scoren.”

Upgrade Red Bull bolide

Verstappen en zijn ploegmaat Sergio Perez rijden in Portugal voor het eerst in de 2021 upgrade van de RB16B wagen van Red Bull Racing. De vloer van de bolide heeft een andere verticale slots (deflectoren) en het buitenste element van de diffuser is ook aangepast. De zogeheten barge boards, de horizontale en verticale vleugelelementen, zijn de grootste aanpassing aan de wagen. Ze zijn meer naar buiten geplaatst en voorzien van een extra horizontaal vleugelelement. Tot slot zijn er ook nieuwe brake ducts geplaatst op de wagens van Team Red Bull Racing.

WK Stand voorafgaand aan Grand Prix van Portugal

In de tussenstand na twee races staat de Brit Hamilton aan kop met 44 punten. Max Verstappen is tweede met 43 punten. Hamilton dankt die voorsprong aan het bonuspunt voor de snelste raceronde in de GP van Emila Romagna (Italië).

Norris is – de verrassende – nummer drie. De Britse McLaren piloot haalde al 27 punten binnen dit seizoen dankzij een vierde en derde plaats in de eerste twee races van 2021. Charles Leclerc is vierde. De Monegask heeft 20 punten. Valtteri Bottas valt iets tegen tot nu toe. De Finse ploegmaat van Hamilton pakte pas 16 punten en is daarmee vijfde in de WK stand voorafgaand aan de GP Portugal 2021.

Tijdschema Grand Prix van Portugal

De vrije trainingen staan gepland voor vrijdag 30 april tussen 12:30 en 13:30 uur (eerste vrije training) en wordt de tweede vind plaats tussen 16:00 – 17:00 uur. De derde vrije training wordt zaterdag 1 mei verreden: 13:00 uur – 14:00 uur. De kwalificatie zal plaatsvinden tussen 16:00 uur – 17:00 uur.

De race start zondag 2 mei om 16:00 uur (15:00 uur lokale tijd) en zal

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie