Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kan Verstappen de Grand Prix van de Verenigde Staten winnen?

Kan Verstappen de Grand Prix van de Verenigde Staten winnen?

Het wereldkampioenschap Formule 1 komt langzaam maar zeker tot een climax. Wie wordt er wereldkampioen 2021? Gaat Verstappen de allereerste Nederlander ooit worden die deze prestigieuze titel pakt? Onze landgenoot staat voor aanvang van de Grand Prix van de Verenigde Staten zes punten voor op zijn grootste concurrent: Lewis Hamilton. Sporttribune blikt vooruit op de GP Amerika 2021.

Statistieken Grand Prix van der Verenigde Staten

Sinds de race in 2012 terug op de kalender verscheen, wordt er jaarlijks gereden op het Circuit of the Americas (kortweg COTA). In 2012 ging de zege in de race naar jawel: Hamilton. De Brit was Sebastian Vettel en Fernando Alonso te snel af.

Vettel zou in 2013 revanche nemen voor die nederlaag door als snelste rond te gaan op het 5,513 kilometer lange circuit in Austin, Texas. Het bleek echter slechts een plaagstootje. Hamilton kwam in 2014 terug om voor een tweede maal te winnen en herhaalde dat kunstje in 2015, 2016 en 2017!

Opvallend genoeg was dat tot nu toe zijn laatste zege. Na 2017 zijn er nog twee races verreden, in 2020 ging de wedstrijd vanwege COVID-19 niet door. En tweemaal kwam een Finse coureur als eerste over de streep. In 2018 pakte Kimi Raikkonen de bloemen en in 2019 boekte Valtteri Bottas, teamgenoot van Hamilton, een mooie overwinning. Verstappen won de race in de Verenigde Staten nog nooit.

Max Verstappen: “Wereldkampioen worden, verandert mijn leven niet”

“Het is natuurlijk mijn doel om wereldkampioen te worden en ik zal altijd proberen om de beste te zijn die ik kan zijn, maar het gaat mijn leven niet veranderen in termen van hoe ik het beleef of wat ik daarna ga doen”, vertelt de Limburger eerlijk. “Ik zie veel gelukkige coureurs of mensen die nog geen kampioenschap hebben gewonnen. Ik denk dat wat je op het circuit doet, je persoonlijke leven niet mag beïnvloeden.”

Geen paniek

“Ik zou in ieder geval geen pijnlijk, verdrietig persoon zijn als ik nooit een kampioenschap zou winnen. Ik zal veel dingen hebben die ik ook na de Formule 1 kan doen. Voor mij is Formule 1 één deel van je leven, maar eigenlijk is het belangrijkste wat er buiten de Formule 1 is. Misschien weten sommige mensen niet goed hoe ze daarmee om moeten gaan.”

Wanneer is Grand Prix Verenigde Staten 2021

De Grand Prix Verenigde Staten 2021 is op zondag 24 oktober 2021. De wedstrijd begint om 14:00 uur (Nederlandse tijd). Volg de Formule 1, Max Verstappen, Lewis Hamilton en de Grand Prix in Amerika vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online sportportaal voor autoraces!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie