Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen wereldkampioen 2021? Beslissing valt in Grand Prix Abu Dhabi

Max Verstappen wereldkampioen 2021? Beslissing valt in Grand Prix Abu Dhabi

Op zondag 12 december is er geen ontkomen meer aan. Tijdens de Grand Prix Abu Dhabi wordt beslist welke coureur wereldkampioen Formule 1 wordt: Max Verstappen of toch Lewis Hamilton? Na een bizarre wedstrijd in Saudi Arabië staan beide kemphanen op gelijke hoogte en zal de uitslag in Abu Dhabi dus bepalend zijn voor de eindstand in het WK Formule 1 2021. Sporttribune blikt vooruit op de F1 finale van zondag 12 december!

Statistieken Grand Prix Abu Dhabi

Deze race staat sinds 2009 op de internationale F1-kalender. Hij werd voor de eerste keer gereden op 1 november 2009 op het Yas Marina Circuit in het emiraat Abu Dhabi, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. Sindsdien wisten er alleen maar toppers als eerste te finishen. Sebastian Vettel in 2009, 2010 en 2013. Hamilton in 2011, 2014, 2016, 2018 en 2019. Raikkonen in 2012. Rosberg in 2015. Valtteri Bottas in 2017. En Max Verstappen in 2020!

Daarmee is onze landgenoot titelverdediger en dat zal hem ongetwijfeld vertrouwen geven voor de zinderende climax die er zondag aan zit te komen op het 5,28 kilometer lange Yas Marina circuit! In 58 ronden, totale lengte 306,18 kilometer, zal bepaald worden wie zich mag kronen tot opperhoofd in deze koningsklasse van de autosport.

Scenario’s Grand Prix Abu Dhabi

Hamilton kan maar op één manier wereldkampioen worden en dat is als hij meer punten scoort dan Verstappen. Hiervoor moet hij voor de Nederlander eindigen en zorgen dat hij meer punten scoort. Als Hamilton voor Verstappen eindigt en minimaal P8 behaalt, dan gaat de titel naar Groot-Brittannië.

In alle andere gevallen gaat de wereldtitel naar Verstappen en kroont Nederland zondag haar eerste F1 wereldkampioen. Ook als beide coureurs geen punten weten te scoren door een crash of ander ongemak. In dat geval blijft de stand zoals die nu is en gaat de wereldtitel naar Verstappen, omdat hij meer race-overwinningen heeft dan de Britse Mercedes coureur. Daarnaast is de snelste raceronde ook nog een factor. Deze levert namelijk één punt op en kan weleens bepalend gaan worden voor de eindstand.

Max Verstappen: “Enorm belangrijk om goed te kwalificeren”

“Het circuit is nu sneller. Het wordt interessant om te zien hoeveel invloed dit heeft op de afstelling van de auto”, zegt Verstappen in een vooruitblik op het cruciale weekend. “Het is enorm belangrijk om ons hier in Abu Dhabi goed te kwalificeren. Hopelijk gaat ons dat lukken.”

Lewis Hamilton: “Ik ben niet bang voor wat misschien niet gebeurt”

“Ik ben niet bang voor wat misschien niet gebeurt”, zo stelt de zevenvoudig wereldkampioen over een mogelijk opzettelijke of onopzettelijke dubbele crash waardoor Verstappen sowieso de titel pakt. “Ik geef geen ruimte aan dat soort gedachten. Ik heb ook niet zo’n verleden met ongelukken.”

Jenson Button: “Mercedes heeft echt stappen gemaakt”

Ondertussen rollen de F1-experts over elkaar heen als het gaat om de voorspelling voor de slotrace. Voormalig coureur Jenson Button zegt in de media te verwachten Hamilton aan het langste eind gaat trekken: “Ik denk dat hij heel goed aan het rijden is de laatste paar races. Ook Mercedes werkt heel hard en het lijkt erop dat ze nu op hun sterkst zijn dit seizoen. Sinds de Grand Prix in Silverstone kun je zien dat Mercedes echt stappen heeft gemaakt.”

“Verstappen kan één rondje vol gas gaan”

De 41-jarige Button verwacht dus dat Mercedes dus de beste papieren zal hebben, maar acht hij Verstappen niet kansloos: “Mercedes heeft hier de bovenhand, maar als het gaat om één rondje vol gas gaan, dan kan Verstappen echt wat doen voor Red Bull. Dan nog moet je maar zien of het genoeg is, zeker met de lange rechte stukken. Het zal niet makkelijk voor hem worden.”

Wanneer is de Grand Prix Abu Dhabi 2021

De race zal zondag 12 december 2021 om 14:00 van start gaan op het Yas Marina circuit. Bij een normaal verloop duurt de race 58 ronden en zal er na ongeveer een uur wedstrijd bekend zijn wie de zegekrans ontvangt en wie met lege handen achterblijft. Volg het Formule1 nieuws live vanuit je eigen huiskamer via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie