Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Pakt Verstappen voorschot op wereldtitel Formule 1 in Grand Prix Brazilië

Pakt Verstappen voorschot op wereldtitel Formule 1 in Grand Prix Brazilië

Er zijn nog vier races te gaan dit seizoen en Max Verstappen zit op rozen als het gaat om het veroveren van de wereldtitel. Op zondag 14 november wordt de Grand Prix Brazilië verreden. Winst in die race brengt onze landgenoot weer een stuk dichter bij de titel. Kan Verstappen ook ditmaal Hamilton achter zich houden? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Grand Prix Brazilië

De Grand Prix Brazilië is een race die al langere tijd op de kalender prijkt. Van 1972 tot en met 2019 werd de race gehouden op het circuit van Interlagos en het Circuit van Jacarepaguá. Door problemen bij de organisatie van de Grote Prijs werd deze vanaf dit seizoen vervangen door de Grand Prix Formule 1 van São Paulo.

De Braziliaanse Grand Prix werd voor het eerst gehouden in 1972, maar maakte toen geen deel uit van het Formule 1-kampioenschap. Het jaar daarop werd de race voor het eerst opgenomen in de officiële F1-kalender. In 1978 en van 1981 tot en met 1989 werd de Braziliaanse Grand Prix op Jacarepaguá bij Rio de Janeiro verreden, om in het jaar 1990 definitief terug te keren naar Interlagos. Alain Prost is met zes overwinningen recordhouder van de Grand Prix. Verstappen won in 2019, terwijl in 2020 er vanwege COVID-19 geen race werd verreden in Brazilië. Hamilton won de GP Brazil in 2016 en 2018.

Stand voorafgaand aan GP Brazilië

De stand is duidelijk: Verstappen staat aan de leiding met 19 punten voorsprong op Hamilton. De Brit staat dus bijna een volledige Grand Prix achter op de Nederlander. De winnaar van een Grand Prix verdient 25 punten, de nummer twee 18, de nummer drie 15 en de nummer vier 12. Dit loopt door tot de nummer tien die één punt ontvangt. De snelste raceronde levert nog eens een punt extra op.

Valtteri Bottas staat derde in de WK stand. De Fin speelt echter totaal geen rol van betekenis. De teammaat van Hamilton staat 110 punten achter zijn Britse stalgenoot.

Max Verstappen: “Grand Prix van Brazilië zal niet hetzelfde verlopen als de GP Mexico”

“Nee, ik geloof niet echt in dat momentum. Er kan nog van alles gebeuren in de titelstrijd. We moeten elke race de details perfect voor elkaar hebben. Dit hebben we tijdens de kwalificatie in Mexico niet gedaan. Dat laat zien dat het erg snel fout kan gaan, of juist goed. Ik geloof ook niet dat de Grand Prix van Brazilië net zo zal verlopen als Mexico. Daar heeft Red Bull altijd goed gepresteerd, Brazilië wordt een totaal ander verhaal en beginnen we letterlijk weer opnieuw.”

Verstappen: “Scherp blijven”

Verstappen vervolgt: “Bovendien volgen de races elkaar snel op, waardoor er sneller foutjes gemaakt kunnen worden in de voorbereiding. We zullen scherp moeten blijven, anders kan het snel fout gaan en ziet het er ineens weer totaal anders uit.”

Wanneer is de Grand Prix Brazilië

De Grand Prix Brazilië 2021 wordt weer verreden volgens het sprint format. Dat betekent dat er wat afwijkende tijden zijn in het raceweekend. De eerste vrije training (VT1) is op vrijdag 12 november om 16:30 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie volgt om 20:00 uur. De tweede vrije training (VT2) is op zaterdag 13 november om 16:00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de sprintrace. Deze start om 20:30 uur Nederlandse tijd. De race van zondag 14 november start om 18:00 uur Nederlands tijd.

Volg al het nieuws rondom de F1, Verstappen en de Grand Prix Brazilië vanaf de eerste rang via het online sportnieuws portal: Sporttribune.nl! Je hoeft je huis niet uit voor de F1 experience: check Sporttribune vanaf je eigen stoel.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie