Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start Formule 1 seizoen: GP Bahrein 2023

Start Formule 1 seizoen: GP Bahrein 2023

Max Verstappen zal komende zondag voor het eerst in 2023 weer te bewonderen zijn tijdens een Formule 1 race. Het nieuwe seizoen start die dag met de GP Bahrein 2023. Vorig jaar viel Verstappen uit met problemen aan het brandstofsysteem. Kan Verstappen dit jaar wel scoren in de openingsrace? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand Prix Formule 1 van Bahrein.

Circuit

Er wordt in Bahrein gereden op het Bahrein International Circuit. Dit is een ruim 5,7 kilometer lange baan die vijftien bochten bevat. De topsnelheid ligt op de rechte stukken hoog, maar minder hoog dan tijdens de eerste paar races die in Bahrein werden gehouden.

Toen de baan in 2004 werd geopend konden de F1 bolides veel hogere snelheden halen, dankzij enkele (veiligheid)aanpassingen liggen de gemiddeldes nu iets lager. Hierdoor heeft de Spanjaar Pedro de la Rosa (McLaren) nog altijd de snelste rondetijd op zijn naam staan. Hij reed in 2005 het rondje in Bahrein in 1 minuut 31 seconden en 447 honderdsten.

Favorieten GP Bahrein 2023

Voorafgaand aan dit seizoen en de openingsrace in Bahrein is er eigenlijk maar één topfavoriet en dat is Max Verstappen. De regerend wereldkampioen beschikt met de Red Bull bolide over de beste auto en zelf is Verstappen natuurlijk ook een begenadigd coureur. Een ideale combinatie als je wereldkampioen Formule 1 wilt worden.

Naast Verstappen is de verwachting dat Mercedes in de persoon van Lewis Hamilton weer zal terugkeren aan het front. Vorig seizoen schitterde hij in de meeste races door afwezigheid, maar Hamilton lijkt weer helemaal terug aan de top. Ook de winnaar van vorig jaar, Charles Leclerc, maakt volgens de experts weer kans om in zijn Scuderia Ferrari hoge ogen te gaan gooien als zondagmiddag het Formule 1 seizoen 2023 in gang schiet.

De Nederlander Nick de Vries zal ook aan de start staan, maar van hem worden (nog) geen wonderen verwacht. Volgens de kenners zal hij normaal gesproken in de achterhoede acteren tijdens de GP Bahrein 2023.

Max Verstappen: “Het team en de auto staan er erg goed op”

Verstappen zelf is ook vol vertrouwen dat Bahrein een mooi begin van het seizoen gaat opleveren. De Limburger zegt in de F1-media dat hij dan ook niet naar andere teams kijkt, maar alleen naar zichzelf. “We zijn goed. Ik weet niet hoe de andere teams ervoor staan. Dat is moeilijk te zeggen. Wij focussen ons op onszelf en bij ons gaat het erg goed.”

“Auto is duidelijk beter”

Reden voor zijn optimisme? De tests van vorige week in Bahrein: “Ik ben heel tevreden over de tests. Vorig jaar was de auto aan het begin van het seizoen veel te zwaar. De auto was lui en het was moeilijk om in te sturen. Tijdens het jaar werd dat al veel beter en dat is nu gecontinueerd. De auto is duidelijk beter. We hebben nog steeds dingen in de pijplijn, dingen om nu weer aan te werken en daar gaan we mee aan de slag zodat we optimaal aan de start staan zondag.”

Wanneer is de GP Bahrein 2023

De F1 GP Bahrein 2023 wordt verreden van vrijdag 3 maart tot en met zondag 5 maart. Op de laatste dag zal de race worden verreden. Deze start om 16:00 uur (Nederlandse tijd) en zal rond 18:00 uur worden afgevlagd.

Volg het F1 seizoen, de GP Bahrein en natuurlijk ook de verrichtingen van Max Verstappen vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen over topsport evenementen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie