Momenteel jij en 53 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Waarom koos Max Verstappen voor het startnummer 33?

Waarom koos Max Verstappen voor het startnummer 33?

Max Verstappen en zijn nummer 33 zijn onlosmakelijk met voor elkaar verbonden sinds de Nederlander in 2015 zijn Formule 1-carrière begon. De nummer 33 staat niet alleen op de Red Bull-auto van Verstappen, maar ook op merchandise en merken die worden geassocieerd met de jongste racewinnaar van F1. Max Verstappen wordt ook met aanduidingen als “MV33” op social media benoemd. Vaak wanneer er iets gaande is en zijn grote fanbase steun voor Max Verstappen wilt uitspreken. De Red Bull F1-coureur gaf echter de voorkeur aan om met een ander nummer te racen. Ontdek waarom hij uiteindelijk nummer 33 koos.

Eigenlijk voorkeur voor nummer drie

Al zijn het nummer en Max nu niet meer van elkaar los te denken, was dit in eerste instantie niet het nummer waar de coureur zelf de voorkeur aangaf. Zo zei Verstappen: “Eigenlijk is mijn favoriete nummer drie, maar het werd al ingenomen door Daniel (Ricciardo), dus ik kon het niet hebben, maar dan voeg ik er gewoon nog drie toe; het is dubbel geluk”.

Max Verstappen vond als kleine racejongen de vorm van de nummer drie er altijd al “cool uitzien”, nadat hij eerder met het nummer 33 had geracet in zijn racedagen als jongen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie