Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wordt Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 in de Grand Prix Saudi Arabië?

Wordt Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 in de Grand Prix Saudi Arabië?

Gaat Max Verstappen de wereldtitel Formule 1 pakken in de Grand Prix Saudi Arabië? Dat is de grote vraag als aanstaande zondag de op één na laatste race van het Formule 1 seizoen 2021 wordt verreden. Onze landgenoot staat in pole position, maar zag de afgelopen weken concurrent Lewis Hamilton dichterbij komen. Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Saudi Arabië 2021. 

Stand voorafgaand aan Grand Prix Saudi Arabië

WK-leider Max Verstappen heeft op dit moment een voorsprong van acht punten op de Britse Mercedes coureur Lewis Hamilton. De wereldkampioen van 2020 heeft 343,5 punten, terwijl de Nederlander Verstappen op een puntentotaal van 351,5 punten staat. Als Verstappen de race wint en Hamilton als zevende of lager eindigt, is de Nederlander voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen. Hij wordt daarmee dan ook de eerste Nederlander die in de koningsklasse van de autosport de wereldtitel pakt.

Max Verstappen: “We strijden tot het einde voor de titel”

“Het is zeker een geweldig jaar voor ons”, zegt de Nederlander in zijn voorbeschouwing op de diverse F1 websites. “We hebben veel mooie momenten gehad en gewonnen. Vorig jaar was eigenlijk best saai, want derde was meestal het maximale resultaat. Maar dit jaar hebben we de auto verbeterd en we strijden tot het einde voor de titel, wat vanuit ons oogpunt indrukwekkend is.”

Gloednieuw

“We zullen moeten afwachten hoeveel grip er op dit gloednieuwe circuit is. Op de racesimulator heb ik gemerkt dat het een vloeiend track is zonder grote remzones, maar met veel snelle bochten. We zullen zien hoe de baan in het echt aanvoelt.”

Over baan van Grand Prix Saudi Arabië: “Biedt kansen voor iedereen”

Verstappen zegt verder geen druk te voelen: “Nee, want ik weet dat ik altijd mijn best zal doen om het maximale resultaat te behalen. Meer kun je niet doen. We zullen zien, als ik een goede auto heb, kan ik de race winnen. Zo niet, dan doe ik dat niet. Zo eenvoudig is het. We concentreren ons gewoon op onszelf en er is geen andere manier waarop ik me voorbereid. En ja, het is een nieuw circuit dus dat biedt kansen voor iedereen.”

Momentum

Verstappen vervolgt zijn vooruitblik op de race van zondag: “Ik geloof niet in momentum. Je moet elk weekend optreden. Het is moeilijk te zeggen waar we zijn. We zullen zien dit weekend. Details zullen het verschil maken. Ik zal altijd proberen de race te winnen, maar het belangrijkste is om na Abu Dhabi de punten te leiden.”

Wanneer is de Grand Prix Saudi Arabië 2021

Het raceweekend begint op vrijdag 3 december met de vrije trainingen, zaterdag volgt de kwalificatie en de race van zondag 5 december begint om 18:30 uur (Nederlandse tijd). Volg de Formule 1, de Grand Prix Saudi Arabië en Max Verstappen via Sporttribune.nl: het online racestoeltje waar je alles vanaf de eerste rij kan volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie