Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf: AT&T Pebble Beach 2023

Golf: AT&T Pebble Beach 2023

Deze week wordt de AT&T Pebble Beach Pro-Am gespeeld. Dit is een professioneel golftoernooi op de PGA Tour, dat jaarlijks wordt gehouden in Pebble Beach, Californië, nabij Carmel. Het toernooi wordt meestal in de maand februari gehouden op drie verschillende banen, momenteel Pebble Beach Golf Links, Spyglass Hill Golf Course en Monterey Peninsula Country Club. Sporttribune.nl blikt vooruit op de AT&T Pebble Beach 2023 editie.

Historie

Het evenement was oorspronkelijk bekend als de Bing Crosby National Pro-Amateur, of gewoon de Crosby Clambake. Na de dood van Crosby in 1977 werd het toernooi acht jaar georganiseerd door zijn familie. De naam Crosby werd geschrapt na het evenement in 1985 en AT&T Corporation werd de titelsponsor in 1986. Het wordt georganiseerd door de Monterey Peninsula Foundation.

Deelnemersveld AT&T Pebble Beach 2023

Het startveld bestaat uit 156 profs en 156 amateurs. Elke professional is gekoppeld aan een amateurspeler. Op de eerste drie dagen spelen 156 tweemansteams een beter balformaat met één ronde op elk van de drie banen.

De profs spelen ook een individueel strokeplay-format. Op de laatste dag spelen de professionals en pro-am teams die de 54-holes cut halen op de Pebble Beach Golf Links.

Jordan Spieth: “Zin om hier weer de baan op te gaan”

Topfavoriet op dit toernooi is Jorden Spieth. De PGA nummer 15 bewaart goede herinneringen aan het toernooi en de banen in Pebble Beach. In 2022 won Tom Hoge het toernooi, Spieth eindigde als tweede. “Vorig jaar beleefde ik hier één van mijn hoogtepunten in mijn golf carrière met een paar wonderballen. Ik kom hier graag en presteer ook vaak goed hier, dus heb er zin in om hier weer de baan op te gaan.”

Weinig toppers dit jaar

Het toernooi lijkt wat van haar glans te verliezen, omdat er steeds minder grote namen naar California komen om te spelen voor het 9.000.000 tellende prijzengeld te spelen. Spieth: “Helaas zijn er niet veel Top-10 spelers dit jaar. Ik had graag Jon Rahm en Rory Mcllroy hier zien spelen. Dat is niet zo, maar ik had dat graag anders gezien. Er zijn hier slechts zeven Top-50 spelers. Voor mij maakt het qua spel weinig verschil. Ik ga voor de winst en niets minder dan de winst. Matt Fitzpatrick en Kevin Hovland zullen mij voldoende tegenstand gaan bieden.”

Wanneer is de AT&T Pebble Beach 2023 editie

De spelers die de cut hebben gehaald spelen op zondag 5 februari de laatste ronde op de Spyglass Hill Golf Course. Wie loopt er in de minste slagen rond en pakt de hoofdprijs van 1,6 miljoen dollar die klaarligt voor de winnaar bij de professionals?

Volg Sporttribune.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de grotere golftoernooien in de wereld. Zo zit jij ook langs de afslag, de fairway en green altijd op de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie