Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf PGA Tour 2021: Tour Championship

Golf PGA Tour 2021: Tour Championship

Van 2 tot en met 5 september vindt op de banen van de East Lake Golf Club in Atlanta, Georgia de PGA Tour Championship plaats. De Amerikaan Dustin Johnson verdedigt daar zijn in 2020 behaalde titel. Het toernooi maakt onderdeel uit van de Amerikaanse PGA Tour en wordt beschouwd als één van de belangrijkste meetings op de golfkalender. Sporttribune blikt vooruit op de Tour Championship 2021.

Geschiedenis PGA Tour Championship

The Tour Championship is een golftoernooi in de Verenigde Staten dat deel uitmaakt van de Amerikaanse PGA Tour. Het toernooi werd opgericht in 1987 als het Nabisco Championship en is tevens het laatste golftoernooi van het jaarlijkse golfseizoen.

Toen het toernooi in 1987 werd gestart werd het in november gespeeld en was dit het laatste toernooi van het seizoen dat meetelde voor de Order of Merit. Na twintig jaar werd het toernooi verplaatst naar september, nu is dit het laatste toernooi van de FedEx Cup.

Deelnemers PGA Tour Championship 2021

Aan de editie van dit jaar doen weer vele topgolfers mee. Uiteraard is Dustin Johnson als titelverdediger van de partij. Maar de Amerikaan draait niet zijn beste jaar en behoort dus niet direct tot de topfavorieten. Jon Rahm is dat wel. De nummer één van de wereld krijgt stevige concurrentie van Patrick Cantlay, de leider in de Amerikaanse PGA Tour 2021.

Bryson DeChambeau behoort ook tot de kandidaten voor eindwinst. Hij is de aanvoerder van een lange lijst met outsiders. Hierop staan onder meer ook Tony Finau, Justin Thomas, Cameron Smith en Rory McIlroy.

Uiteraard wordt er ook met belangstelling gekeken naar het optreden van Jordan Spieth en olympisch golfkampioen Alexander Victor Schauffele (USA).

Xander Schauffele: “PGA Tour Championship misschien wel zwaarste golfwedstrijd ter wereld”

“Ik denk dat het waarschijnlijk de zwaarste golfwedstrijd ter wereld. De druk is enorm hoog”, zei hij dinsdag tijdens zijn sessie met de media voorafgaand aan The Northern Trust, “Naast de majors en The Players Championship is dit gewoon het leukste golf dat je kan hebben. We hebben altijd zoveel om voor te spelen, en het komt allemaal hieruit voort.”

Schauffele golfde tot nu toe € 5 miljoen euro bij elkaar. De winnaar van dit toernooi verdient € 15 miljoen. Schauffele: “Dat zegt genoeg. Dit is een enorm belangrijk toernooi. Het zijn de play-offs. Het is drie weken op rij, wat best leuk is. Want als je begint met goed golfen, dan is er een mooi vervolg mogelijk. Ik hoop dan ook direct goed te starten deze week.”

Cantlay in pole position

Patrick Cantlay, die de BMW Championship won, begint de week met 10 onder par. Cantlay is momenteel de nummer vier gerangschikte golfer ter wereld en komt donderdag voor het eerst in actie. Hij gaat in Atlanta op zoek naar zijn derde overwinning van dit seizoen.

De overige favorieten starten met minder slagen onder par op de par 70 baan van de East Lake Golf Club: Finau (-8), DeChambeau (-7), Rahm (-6), Cameron Smith (-5), Harris English (-4), Justin Thomas (-4), Sam Burns (-4) Abraham Ancer (-4 ) en Jordan Spieth (-4) moeten allemaal slagen goed maken op Cantlay.

Wanneer is de PGA Tour Championship

De PGA golf Tour Championship in Atlanta, Georgia wordt van 2 tot en met 5 september gehouden. De eerste 18 holes worden op donderdag 2 september gelopen, de laatste ronde van zondag 5 september gaat bepalen wie zich winnaar mag noemen van deze editie. Volg wie er in de minste slagen rondgaat op Sporttribune.nl en bekijk de internationale golftoernooien vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie