Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf: PGA Tour Farmers Insurance Open

Golf: PGA Tour Farmers Insurance Open

De Amerikaanse PGA Tour is de hoogste klasse in het internationale golf. Komend weekeinde spelen de beste golfer met een PGA Tourkaart op de Farmers Insurance Open 2022. Tiger Woods wist in het verleden zeven keer dit toernooi te winnen en is nog altijd recordhouder. Wie wordt de winnaar van dit jaar? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Historie Farmers Insurance Open

Het Farmers Insurance Open is een golftoernooi in de Verenigde Staten dat deel uitmaakt van de Amerikaanse PGA Tour. Het toernooi werd in 1952 opgericht als het San Diego Open en wordt altijd in de buurt van San Diego gespeeld.

In de eerste jaren werd er regelmatige gewisseld van golfbaan, maar sinds 1968 wordt het toernooi op de Torrey Pines Golf Course in La Jolla georganiseerd. Deze golfclub heeft twee goede 18 holesbanen: de North Course en de South Course. De eerste twee speelronden worden gespeeld op de North-baan en de laatste twee speelronden (na de cut) op de South-baan. De North-baan is met een lengte van 6286 meter bijna 750 meter korter dan de South-baan; die 6921 meter lang is.

Favoriet voor Farmers Insurance Open 2022

Vorig jaar won Patrick Reed de Farmers Insurance Open, maar Reed behoort dit jaar niet tot de kanshebbers voor toernooiwinst. De golf experts verwachten veel van Jon Rahm. De Spanjaard heeft de afgelopen vijf seizoenen de PGA TOUR gewonnen. Hij werd de nummer van de wereld na zijn overwinning in de US Open van vorig jaar, waarbij hij birdies op de 17e en 18e holes gebruikte om Louis Oosthuizen met één slag te verslaan. De 27-jarige Spanjaard maakte een 24 voet, 7-inch putt op de 17e en wist ondanks een bal in de bunker ook op de 18e een birdie te slaan.

Ook de 28-jarige Amerikaan Justin Thomas staat hoog in de polls. Het tweetal wordt op de voet gevolgd door de 37-jarige Amerikaan Dustin Johnson – die zijn eerste PGA Tour wedstrijd van 2022 speelt in San Diego – en zijn landgenoot Bryson DeChambeau. Naast dit viertal zijn er nog enkele gevaarlijke outsiders, waarvan Xander Schauffele en de Japanner Hideki Matsuyama de belangrijkste zijn.

Jon Rahm: “Toernooi met rood omcirkeld in mijn agenda”

Rahm reageert in een video persconferentie op YouTube op zijn favorietenrol tijdens dit toernooi: “Ik snap dat mensen mij als favoriet zien. Ik zie dat zelf ook wel een beetje zo, want ik kijk altijd enorm uit naar de Farmers Insurance Open. San Diego is een geweldige stad en het toernooi vindt plaats op een geweldige baan. Ik heb dit toernooi al jaren met rood omcirkeld in mijn agenda en het is fantastisch om hier deze week weer te zijn.”

Herinneringen

Rahm behaalde zijn eerste PAG titel in San Diego en is in die regio bijna altijd succesvol. Ondanks een kleine blessure in de aanloop naar dit toernooi is hij vol vertrouwen: “Ik heb ook mooie herinneringen aan deze baan, dus ik kijk er echt naar uit om weer de baan op te gaan. Ik hoop dat ik mijn beste vorm kan laten zien hier in San Diego. En dat ik mee kan doen om de overwinning.”

Wanneer is de Farmers Insurance Open 2022

De PGA Tour wedstrijd Farmers Insurance Open 2022 wordt gespeeld van woensdag 26 januari tot en met zondag 30 januari. Volg al het golfnieuws over de PGA Tour, de Farmers Insurance Open en Jan Rahm via Sporttribune.nl. Het online tribunestoeltje waar je altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie