Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf Masters: US PGA Championship 2021

Golf Masters: US PGA Championship 2021

Van 20 tot 23 mei wordt het US PGA Championship 2021 gehouden op de Ocean Course van het Kiawah Golf Resort in Kiawah Island, gelegen in de Amerikaanse staat South Carolina. De titelverdediger op golftoernooi is Collin Morikawa die in 2020 won. Topfavorieten zijn er in overvloed, maar Rory McIlroy lijkt toch over de beste papieren (en vorm) te beschikken voor deze top golf meeting in het Amerikaanse stadje Kiawah.  

Erelijst US PGA Championship

Op de erelijst van het US PGA Championship staan alle grote namen van nu en vroeger. De allereerste editie, in 1916 viel ten prooi aan James Barnes. Hij zou vervolgens ook de 1917 editie winnend afsluiten. Jock Hutchison pakt de bloemen in 1918, waarna het tijdperk van Gene Sarazen en Walter Hagen aanbrak. Sarazen won in 1922 en 1923. Hagen deed het nog een poefje beter door in 1921, 1924, 1925, 1926 en 1927 te winnen!

Na die openingsjaren zagen we onder meer Byron Nelson (waar het AT&T toernooi van vorige week naar vernoemd is), Ben Hogan, Sam Snead, Jack Nicklaus, Gary Player, Nick Price, David Love III, Vijay Singh en Tiger Woods winnen op de banen van de Ocean Course.

In 1991 werd de Ryder Cup afgewerkt op Kiawah Island, waardoor de baan definitief naam maakte in het circuit. De holes liggen lastig en dat was exact de bedoeling van de ontwerper ervan: “Ik wil dat golfers gestraft worden als ze niet de perfecte slag slaan hier”, zei hij destijds.

Favorieten PGA Championship 2021

En dat motto geldt anno 2021 nog steeds, want elke fout wordt direct afgestraft. Reden te meer om de man in vorm: Rory McIlroy naar voren te schuiven als topfavoriet. Hij lijkt van alle toppers op dit moment het meest constant in zijn slag. Dechambeau is normaal gesproken op dit type banen ook sterk, maar liet de afgelopen weken te weinig zien om hem als topfavoriet aan te merken.

Jon Rahm is dat wel. Rahm is immers in bloedvorm, maar wist dat nog niet te bekronen met een grote zege. Mocht hem dat nu wel lukken, dan levert hem dat 2,7 miljoen euro op! Want dat is de hoofdprijs bij dit Masters Golf Toernooi op de PGA Tour. In totaal ‘geeft’ de organisatie 15 miljoen euro aan prijzengeld uit, waarbij de nummer één, twee en drie meer dan een miljoen euro rijker worden.

Knieproblemen Johnson

En Dustin Johnson? Normaal is de nummer één van de wereld altijd een topfavoriet, maar de Amerikaan kampt met knieklachten. Hij gaat donderdag 20 mei wel van start op het toernooi, maar het is onzeker hoe fit hij is. Vorige week liet hij de AT&T Byron Nelson aan zich voorbijgaan. Heeft die rust hem goed gedaan of kampt hij nog met de naweeën van die blessure? Dat zal komende dagen moeten blijken!

Speelschema US PGA Championship 2021

De eerste ronde wordt gelopen op donderdag 20 mei. Vervolgens zal er een cut plaatsvinden, waarna op zondag 23 mei de echte toppers zullen gaan strijden om de overwinning in deze US PGA Championship 2021. Ziggo Sport zendt in Nederland het toernooi live uit op televisie. Via internet is de wedstrijd via diverse (buitenlandse) livestreams ook dagelijks te volgen.

Volg via Sporttribune.nl al het golfnieuws vanaf de eerste rij door onze voorbeschouwingen, verslagen en Beat the odds artikelen over golf!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie