Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PGA Tour: golfers leven zich uit op Houston Open 2021

PGA Tour: golfers leven zich uit op Houston Open 2021

Deze week staan de beste golfers uit de Amerikaanse PGA Tour op de baan tijdens de Houston Open 2021. De golfers die de cut halen, lopen dit weekeinde de PAS-70 baan in een poging de prijzenpot van 7,5 miljoen dollar te plunderen. De winnaar ontvangt ruim 1,3 miljoen. Het is bovendien één van de laatste kansen om punten te scoren voor de FedEx Cup. Sporttribune zoomt in op de PGA Tour 2021: The Hewlett Packard Enterprise Houston Open 2021.

Historie Houston Open

Het toernooi bestaat dit jaar exact 75 jaar, maar echte festiviteiten zijn er niet. Ook in Houston is nog altijd sprake van COVID en dus houdt de organisatie het bij de sportieve elementen. De 2021 blinkt niet uit in supersterren, omdat het seizoen op haar einde is. De grootste naam aan de tee is Brooks Koepka, maar hij wordt niet gezien als grootste kanshebber op winst. Die eer is weggelegd voor Sam Burns.

Vorig jaar ging de winst naar de Mexicaan Carlos Ortiz (-13). In 2018 pakte Lanto Griffin (-14) de hoofdprijs in Houston en in 2018 zwaaide de Brit Ian Poulter met de bloemen na een ronde van -19 achter par.

Favorieten Houston Open 2021

Vooraf was Burns de grote favoriet, maar gedurende de eerste ronde bleek dat ook Russell Henley in grootste vorm steekt. De Amerikaan behoort hierdoor ook direct tot de topfavorieten, al is zondag nog (relatief) ver weg.

Talor Gooch behoort ook tot de golfers die zich in Houston op hun gemak voelen en Koepka wist al op de derde hole een birdie te produceren. Ook Koepka is dus goed onderweg in Texas. Bekende namen als Jason Day, Adam Scott en Matthew Wolff bevinden zich op dag één in de middenmoot. Winnaar van 2018, Lanto Griffin, houdt zich eveneens in die regionen op.

Brooks Koepka: “Ik voel mij hier thuis en ken elke grasspriet in Houston”

Koepka was nauw betrokken bij het nieuwe ontwerp van het Memorial Park Golf Course in Houston. Dat hij acte de preseance geeft, is dus geen verrassing. Maar de Amerikaan komt niet alleen genieten van ‘zijn ontwerp’, hij staat aan de afslag met maar één doel: zijn vertrouwen terugwinnen. “Ik speel al zo lang zo slecht, dus ik probeer me uit die dip te spelen. The Houston Open is een prachtige plek om erachter te komen waar het aan schort”, zei Koepka voorafgaand aan het toernooi. “Hier voel ik mij thuis en ken ik elke grasspriet. Hopelijk zorgt dat ervoor dat ik een goede ronde kan lopen en komen we er daardoor snel aan de andere kant weer beter uit.”

Wanneer is de PGA Tour wedstrijd Houston Open 2021

De golfers zijn inmiddels begonnen aan dit toernooi. Op 11 november kwamen de eerste deelnemers in actie. Komende dagen wordt bepaald wie de cut haalt en in het finale weekend in actie mogen komen. De laatste 18 holes worden op zondag 14 november 2021 gespeeld als ook bekend wordt wie de Houston Open 2021 op zijn naam zal schrijven. Wordt het topfavoriet Burns, thuisspeler Koepka of toch een outsider? Volg al het golfnieuws vanaf de eerst rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie