Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK Handbal: Nederland treft wereldkampioen Denemarken en Kroatië

EK Handbal: Nederland treft wereldkampioen Denemarken en Kroatië

In Hongarije en Slowakije wordt deze maand het EHF Europees kampioenschap handbal gespeeld. De Nederlandse mannenploeg doet het daarin historisch goed. Het won afgelopen zaterdag van Montenegro, waardoor het heren handbalteam nu al historie schreef. Kan het feestje nog mooier worden als ze maandag tegen wereldkampioen Denemarken spelen en woensdag deze fase van het EK afsluiten tegen Kroatië? Sporttribune blikt vooruit. 

EK Handbal 2022

Het Europees kampioenschap handbal mannen van 2022 was de 15e editie van het Europees kampioenschap handbal mannen. Het toernooi werd gespeeld van 13 januari tot en met 30 januari 2022 in Hongarije en Slowakije. Aan het toernooi doen er voor de tweede keer 24 landen mee.

Historisch optreden Oranje mannen

De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het EK in Hongarije en Slowakije. Dankzij een 32-31 zege op Portugal in de laatste groepswedstrijd, eindigde Oranje op de tweede plaats in de poule en behoort het tot de beste twaalf landen van dit Europees kampioenschap. Het Nederlandse mannenteam deed in 2020 voor het eerst aan een EK mee en kwamen toen niet verder dan de eerste ronde.

Technisch directeur Sjors Rottger: “We kunnen terugkijken op geslaagd toernooi”

Nederland kreeg gedurende dit toernooi te maken met vele positieve coronagevallen, waaronder ook bondscoach Erlingur Richardsson, en sterspeler Kay Smits. Technisch directeur Sjors Rottger spreekt dan ook niet van een mooi EK, maar van een COVID-EK dat wel heel laten zien dat Nederland heel sterk is, ook in de breedte. “Nog twee wedstrijden te gaan en dan zijn we klaar en kunnen we alsnog terugkijken op een geslaagd toernooi, want dit team heeft enorme veerkracht getoond en is maar blijven verrassen”, aldus Rottger die bij afwezigheid van de bondscoach de pers te woord staat.

| “Weg naar top is nog lang” |

Rottger merkt dat het bij alles en iedereen die handbal ademt naar meer smaakt: “De weg naar de top is lang, maar op een gegeven moment lukt het en komt het eruit en dat is wat er nu gebeurt. Oogsten is niet vanzelfsprekend, maar dat doen de mannen nu wel.”

Waar en wanneer speelt Oranje op het EK Handbal 2022

De wedstrijd Denemarken – Nederland begint op maandag 24 januari om 18:00 uur. Woensdag 26 januari speelt Oranje dan nog tegen Kroatië. Het moet beide wedstrijden winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. IJsland, koploper in Groep I is al zeker van een halve finaleticket. Nederland maakt ook nog kans, maar aangezien wereldkampioen Denemarken maandag de tegenstander is, lijkt die kans niet heel groot. Mocht Nederland wel stunten, dan lijkt Kroatië een simpele hobbel. Zij staan na drie gespeelde wedstrijden onderaan met 0 punten.

Volg al het handbalnieuws rondom het EHF EK Handbal 2022, de Oranje handbal mannen, wereldkampioen Denemarken en Kroatië via Sporttribune.nl: het online platform waar je al het nieuws vanaf de eerste rij kunt lezen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie