Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse dames één van de kanshebbers op WK Handbal 2021

Nederlandse dames één van de kanshebbers op WK Handbal 2021

Van 2 december tot en met 19 december wordt het Dames WK handbal 2021 gehouden. De Nederlandse handbalploeg is ook van de partij en behoort zelfs tot de kanshebbers op de wereldtitel. Kan Oranje als regerend wereldkampioen (opnieuw) de andere toplanden verrassen? Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK handbal 2021 voor dames. 

Historie WK Handbal

Het allereerste WK handbal voor vrouwen vond plaats in 1957 in Joegoslavië, negentien jaar na de eerste editie van het WK voor mannen. Tsjecho-Slowakije werd de eerste wereldkampioen. De Sovjet-Unie won het toernooi in totaal vier keer, waarmee het alleen recordhouder is.

De huidige wereldkampioen is Nederland. Oranje versloeg in 2019 in gastland Japan door de topfavoriet Spanje in de finale op indrukwekkende wijze te verschalken. Hierdoor werd de ploeg tijdens het NOC-NSF sportgala ook uitgeroepen tot sportploeg van dat jaar. Rusland vervolledigde het podium tijdens het jongste WK handbal.

Favorieten

De Nederlandse dames zijn op het WK handbal 2021 wederom één van de topfavorieten, maar ze zullen moeten afrekenen met de traditionele Europese handballanden als Frankrijk, Noorwegen en Rusland. Landen als Servië, Denemarken en verliezend finalist van 2019 Spanje behoren tot de outsiders.

Buiten Europa gooit Brazilië, kampioen in 2013, hoge ogen. Ook de Braziliaanse vrouwen behoren tot de favorieten. En in mindere mate ook Zuid-Korea, dat zich dan weer onder de outsiders schaart. Gastland Egypte zal normaal gesproken geen rol van betekenis spelen op dit WK.

Loting WK handbal 2021

Eerste tegenstander van Nederland in de groepsfase is Puerto Rico. Oezbekistan en Zweden zijn de andere tegenstanders in deze groepsfase van het WK handbal 2021.Normaal gesproken een poule waarin Oranje moet kunnen overleven.

Dit jaar doen er voor het eerst 32 landen mee aan het WK. De eerst drie uit de acht groepen gaan door naar de hoofdronde, die uit vier poules bestaat. De eerste twee uit die poules plaatsen zich voor de kwartfinales. Oezbekistan en Zweden zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Bondcoach Tijsterman: “Ik speel graag met snel en attractief handbal”

Interim-bondscoach Monique Tijsterman houdt vast aan het motto: het kan, maar dan moet alles kloppen. “Ik wil vooral een ploeg zien waarin de speelsters het beste uit zichzelf halen en heel hard willen werken voor elkaar. Maar ik wil ook een team zien dat plezier uitstraalt”, zegt Tijsterman, die bovendien aantrekkelijk spel wil handballen. “Ik zou graag met snel en attractief handbal de groepsfase en de hoofdronde doorkomen. Dan staan we in de kwartfinales en vanaf dan telt mooi handbal minder. Dan gaat het vooral om vechten voor wat je waard bent. We willen onze titel verdedigen en dat kan met dit team, waarin de speelsters echt een klik hebben met elkaar, maar we weten ook dat het van zoveel factoren afhangt om de finale te halen.”

Wanneer is het WK handbal 2021

Het WK handbal begint op 2 december en duurt tot en met 19 december. Nederland zal tot en met die laatste speeldag mee moeten doen om haar wereldtitel te kunnen prolongeren. Volg als het handbalnieuws en het WK handbal met de Nederlandse dames vanaf de eerste rij via jouw online stoeltje op de Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie