Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bakker: “Buitenlanders vullen gaten op bij Rotterdam”

Bakker: “Buitenlanders vullen gaten op bij Rotterdam”

Alle clubs in de Rabo Hoofdklasse hebben besloten om voortaan maximaal drie buitenlanders op te nemen in de selectie. Enkel Rotterdam is hier niet in mee gegaan. PR-man Alexander Bakker van de Rotterdamse club geeft in Sportweek uitleg waarom ze dit besluit hebben genomen. Hij spreekt duidelijk tegen dat het een remmende werking op de Nederlandse talenten zou hebben. Ze willen ze juist helpen in het groeiproces.

“Het lieft worden we de beste club van Nederland met zelf opgeleide spelers. Geconstateerd is dat, om de beste van Nederland te worden, een ‘gat’ moet worden oén de verbrugd. Het gaat hierbij dan om het vervullen van bepaalde functies binnen een eerste elftal. Als versterking niet uit eigen gelederen kan komen, dan kijkt Rotterdam verder, buiten de vereniging dus.”

Bakker laat in Sportweek weten dat Rotterdam nog niet zo groot is dat nationale toppers en aanstormende talenten richting de club komen. “Die kiezen voor een zekere ‘play-off club’. Daarom kijkt Rotterdam ook verder, zelfs tot in het buitenland. Het gaat daarbij dus niet om namen maar om kandidaten voor functies waarmee het team club sterker wordt.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie