Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK hockey 2021

EK hockey 2021

De 18e editie van het Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt van 4 tot en met 13 juni gespeeld in het Wagener-stadion in Amstelveen. De beste vijf teams van dit toernooi kwalificeren zich voor het wereldkampioenschap in 2023. Het is tevens de laatste grote test richting het olympisch hockeytoernooi. Nederland is als gastland automatisch gekwalificeerd voor deze EK eindronde waaraan in totaal acht toplanden uit de hockeysport deelnemen.

Gekwalificeerde teams EK Hockey 2021

Naast de Nederlandse mannen zijn ook België, Duitsland, Spanje, Engeland, Wales, Frankrijk en Rusland gekwalificeerd voor deelname aan dit EK 2021. Bij de vrouwen bestaat het deelnemersveld uit Nederland (gastland), België, Duitsland, Engeland, Ierland, Spanje, Italië en Schotland.

Groepsfase EK Hockey 2021

De Oranjemannen zitten ingedeeld in Groep B. In die groepsfase nemen ze het op tegen Frankrijk (winnaar EK voor B-landen in 2019), Duitsland (de nummer drie van het vorige EK) en Wales (de nummer zes van het EK 2019).

De Nederlandse vrouwen zijn voor de groepsfase van dit EK Hockey 2021 ingedeeld in Groep A. Daarin nemen de Oranje dames het op tegen Ierland (de nummer zes van het vorige EK), Schotland (finalist op het EK van B-landen in 2019) en Spanje (de nummer zeven van het EK 2019).

Favorieten

Nederland behoort bij zowel de mannen als vrouwen tot de favorieten. De winstkansen voor de vrouwen liggen echter iets hoger, dan bij de mannen. Maar de loting voor de groepsfase is bij de mannen dan ook een stukje zwaarder dan bij hockeydames van Oranje het geval is.

Max Caldas: “We zijn er klaar voor”

Heren bondscoach Max Caldas kent een drukke periode met zijn elftal. Dankzij de drukke kalender van de hoofdklasse, Euro Hockey League, play-offs en Pro League is het EK de eerste gelegenheid om als Nederlands team bij elkaar te komen. De selectie voor dit EK is dan ook gelijk de selectie voor de Olympische Spelen. “Het is heel druk”, erkent Caldas. “Maar de spelers zijn er klaar voor. Het is nu nog een kwestie van finetunen.”

Alyson Annan: “Door corona weet ik niets van de tegenstanders”

De bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, Alyson Annan, leeft vooral in onzekerheid toe naar het toernooi: “Wat ik ervan verwacht?’ Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik wil ook helemaal niks verwachten. Zodra je dat doet, schep je meteen voor het team en wellicht ook voor hockeyend Nederland verwachtingen. Normaal zou ik zeggen: logisch. We zijn de nummer één van de wereld. Maar nu – vanwege corona – zitten we in een andere situatie. Ik weet niet of alle landen met de beste speelsters (kunnen) komen, ik weet niet of ze in vorm zijn en ik weet niet of ze de laatste periode samen hebben mogen trainen. Ik weet eigenlijk niets.”

Programma EK Hockey 2021

De eerste wedstrijden van Oranje zijn op vrijdag 4 juni als de heren om 20:00 uur openen tegen Duitsland. De halve finales worden gespeeld op donderdag 10 juni en op zaterdag 11 juni is dan de finale waarin beslist gaat worden wie er Europees kampioen wordt.

De dames beginnen een dag later dan de mannen. Zij starten op zaterdag 5 juni met een groepswedstrijd tegen Ierland. Dat duel begint om 15:30 uur. De halve finales staan voor vrijdag 11 juni op het programma en de finale is op zondag 13 juni.

Volg het hockeynieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie