Momenteel jij en 97 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Vroege treffer Maartje Paumen bezorgt Oranje de triple

Vroege treffer Maartje Paumen bezorgt Oranje de triple

Na twee minuten spelen viel de eerste en achteraf enige treffer in de finale van de Champions Trophy. Een slecht afgeschoven strafcorner van Janneke Schopman werd via twee passes alsnog naar Maartje Paumen gespeeld. Ze sloeg half in het kunstgras, waardoor de bal over de liggende keepster tegen de plank ging. Argentinië ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen echte kans te creëren.

Het was tekenend voor het toernooi van Oranje. Defensief stond de ploeg als een huis en naast een paar kleine slippertjes wist ook het gastland er niet doorheen te komen. In Quilmes moest revanche worden genomen op Nederland. De Argentijnse dames waren de wereldtitel kwijtgeraakt en ook de Trophy van twee jaar geleden waren ze niet vergeten. Een salonremise tussen Oranje en Duitsland kostte de Argentijnse dames toen in Rosario de eindstrijd.

Oranje bondscoach Marc Lammers had de druk ook verschoven naar de tegenstander. Hij verklaarde dat Argentinië het sterkste van de afgelopen vier jaar was. Sterker in zijn ogen dan op het wereldkampioenschap, want toen was de ploeg te oud. Net zoals Oranje voerde het team een verjonging toe. Bij Nederland reisden Eva de Goede, Michelle van der Pols en Caroline Welten mee en maakten direct naam.

Na de treffer van Paumen had Argentinië ruim een uur de tijd om wat te doen aan de achterstand. Ze bleken te afhankelijk van de corner, zoals al het hele toernooi het geval was. Ze kregen er slechts twee van het arbitrale duo en daar werd niets mee gedaan. Nederland heeft nu de triple in handen, met de wereldtitel, Europese titel en Trophy. De grootste prijs, het Olympisch goud, is alleen nog in handen van Duitsland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie