Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK hockey 2022: Nederlandse dames één van de topfavorieten voor wereldtitel

WK hockey 2022: Nederlandse dames één van de topfavorieten voor wereldtitel

Van 1 juli tot en met 17 juli wordt het WK Hockey voor dames gehouden. Het vijftiende wereldkampioenschap hockey voor vrouwen vindt plaats van 1 tot en met 17 juli 2022 in Terrassa, Spanje en Amstelveen, Nederland. Het is voor het eerst dat het toernooi door twee landen wordt georganiseerd. Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Hockey 2022.

Geschiedenis WK Hockey

Het allereerste WK Hockey voor dames vond pas in 1971 plaats. Dat was ruim vier jaar na de oprichting van de internationale hockeybonden FIH en IFWHA. Het toernooi wordt sindsdien om de vier jaar gespeeld.

Nederland won in 2018 het meest recente WK en is met elf eindzeges ook recordhouder. Nederland is het enige land dat aan elke editie van het mondiale hockeykampioenschap heeft deelgenomen. Tot op heden konden vijf landen zich tot wereldkampioen kronen: Argentinië, Australië, Duitsland, Engeland (bij de IFWHA) en dus ook Nederland.

Deelnemers WK Hockey 2022

Aan het WK Hockey voor dames doen zoals hiervoor al vermeld in totaal zestien landen mee. Naast titelverdediger Nederland zijn dit: België, Duitsland, Engeland, China, India, Japan, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland, Zuid-Afrika, Argentinië, Canada en tot slot nog Chili.

Van deze zestien landen zijn er drie geplaatst via het EK 2021 en komen er vier vanuit het Aziatisch kampioenschap. Twee landen werden toegelaten op basis van het kampioenschap in Oceanië en drie landen stroomden dus in via de Pan-Amerikaanse kampioenschappen. Ierland plaatste zich via het Europese kwalificatietoernooi en Zuid-Afrika mag meedoen als Afrikaans kampioen 2021.

Bondscoach Nederlandse dames: “Nog ver van WK vorm verwijderd”

Hoewel het WK al op punt van beginnen staat, geeft de Nederlandse damesbondscoach Jamilon Mulders aan dat er in de dagen die volgen nog voldoende werk aan de winkel is: “We zijn nog ver van de gewenste WK-vorm vandaan. Er moet nog een hoop gebeuren. De afstemming van het spel zonder bal moet beter en ook verdedigend hebben we werk te verrichten.

Boven verwachting

Maar het gaat volgens Mulders wel om de context waarin hij dit zegt. “Om de vraag: wat kun je realistisch gezien verwachten van deze ploeg goed te kunnen beantwoorden, moet je dingen in perspectief plaatsen. Wat dat betreft hebben we het boven verwachting gedaan. Onze fitheid, onze snelheid, ons oplossend vermogen en het karakter dat we hebben getoond, zijn zaken waarover ik dus wel heel tevreden ben.”

Wanneer is het WK Hockey 2022 voor damesteams

Het dames WK Hockey 2022 start op vrijdag 1 juli en zal tot en met zondag 17 juli duren. De poulewedstrijden worden in Nederland en Spanje afgewerkt. Dit blijft zo tot en met de kwartfinales. Vanaf dat moment wordt Estadi Olímpic de Terrassa het decor voor de slotfase van dit WK Hockey voor dames. Dus volg alles over dit WK vanaf de eerste rij via Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie