Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dutch TT 2022 in Assen brengt wereldtoppers naar Drenthe

Dutch TT 2022 in Assen brengt wereldtoppers naar Drenthe

Drenthe is deze week het centrum van de Nederlandse sport, want naast het NK wielrennen wordt er ook op het TT circuit van Assen topsport verricht. De complete wereldtop uit de motorsport zal op zondag 26 juni de strijd met elkaar aangaan tijdens de 91e Dutch TT 2022 te Assen. Sporttribune blikt vooruit op dit jaarlijkse motorsportfeestje!

Statistieken Dutch TT

De Dutch TT ging voorheen door het leven als de TT van Assen, maar vanwege de internationale aandacht voor het evenement wordt het tegenwoordig dus in Engels geschreven als Dutch TT. Het betreft een viertal topwedstrijden die in één weekend plaatsvinden: MOTOGP, MOTO2, MOTO3 en E-MOTO (elektrisch aangedreven motoren).

De allereerste TT was overigens in 1925 en werd door een Nederlander gewonnen. De kans dat er dit jaar een Nederlandse overwinning te vieren valt is echter klein. Bijna honderd jaar na die eerste race is ons land een kleine speler op het internationale motorsportvlak. Alleen in de MOTO2 klasse door twee landgenoten mee: Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder. Beiden maken echter heel weinig kans op eindwinst in hun klasse.

Favorieten Dutch TT 2022

De mannen waren we dit jaar op moeten letten rijden allemaal in de MOTOGP klasse. De MOTO2 en MOTO3 klasse laten we dan ook voor het gemak buiten beschouwing. Hoewel dit natuurlijk ook prachtige wedstrijden gaan opleveren in Assen!

In die MOTOGP klasse heerst momenteel de Italiaan Fabio Quartararo. Door de afwezigheid van Marc Marquez (geblesseerd) lijkt Quartararo onbedreigd op weg naar de wereldtitel. Afgelopen weekend won hij met overmacht de Grand Prix Duitsland en mede daardoor is hij de topfavoriet voor Assen. De enige die hem kunnen bedreigen zijn Aleix Espargaro en Francesco Bagnaia.

Wanneer is de Dutch TT 2022?

De TT van Assen wordt op zondag 26 juni verreden op het TT circuit in Assen, dat sinds 1955 het decor is voor deze wedstrijd. Volg al het motorsportnieuws, de Dutch TT 2022 en ander nieuws over dit schitterende evenement vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie