Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix de Cataluyna 2022

MOTOGP: Grand Prix de Cataluyna 2022

Eind deze maand wordt in Assen de Dutch TT verreden, het grootste motorsportevenement van Nederland. In de aanloop naar de race blikt Sporttribune.nl vooruit op de Grand Prix de Cataluyna 2022. Wie zijn er favoriet in de MOTOGP klasse? Het koningsnummer in de motorsport. Sporttribune doet een warm-up rondje voor de TT van Assen.

Historie Grand Prix de Cataluyna

De Grand Prix de Cataluyna werd in 1996 voor het eerst georganiseerd. De race wordt verreden in Barcelona, de Catalaanse hoofdstad. De allereerste winnaar in de MOTOGP op deze baan was een Spanjaard: Carlos Checa (Honda). Op die fabrieksmotor werd ook in de drie jaren erna vaak gewonnen (1997, 1998 Michael Doohan en 1999 Alex Criville).

De laatste jaren domineren Yamaha en Ducati de race, hoewel ook Honda in de persoon van Marc Marquez in 2019 nog de hoofdprijs wist te pakken. In 2020 won Fabio Quartararo (Yamaha) en in 2021 was er plots succes voor KTM dankzij winst van de Portugees Miguel Oliveira.

Fabio Quartararo blijft Yamaha trouw

Goed nieuws voor de renstal van Yamaha. WK leider Quartararo heeft vlak voor het begin de Grand Prix Catalonië 2022 zijn contract bij zijn werkgever met twee jaar verlengd. Uiteraard zijn ze bij Yamaha in de wolken van dit nieuws, maar ook Quartararo zelf is blij met de deal, zo blijkt uit zijn eerste reactie op het nieuws.

Fabio Quartararo: ” Yamaha geloofde in mij vanaf het allereerste begin”

Fabio Quartararo: “Ik ben erg blij om jullie allemaal aan te kondigen dat ik nog twee jaar bij Yamaha zal blijven. In het verleden was de overstap naar de MotoGP met Yamaha en later naar het fabrieksteam een ​​makkie. Yamaha geloofde in mij vanaf het allereerste begin, en dat neem ik niet lichtvaardig op. Maar dat gezegd hebbende, deze nieuwe overeenkomst was een grote beslissing. Ik sta op een geweldig punt in mijn carrière, dus ik nam wat meer tijd om deze beslissing te nemen.

“Ik geloof in het Yamaha MotoGP-project en ik voel dat Yamaha echt gemotiveerd is. En nu we officieel onze beslissing hebben bevestigd om samen verder te gaan op deze weg, kunnen we ons volledig concentreren op het huidige seizoen. Ik wil ‘Bedankt!’ zeggen. aan de mensen om me heen, die me altijd helpen en steunen, maar ook aan de fans die me aanmoedigen. Ik waardeer alle steun echt.”

Wanneer is de Grand Prix de Cataluyna 2022

Op zondag 5 juni begint het raceprogramma om 11.00 uur met de Moto3-race. Daarna komen onze landgenoten Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh om 12.20 uur in actie tijdens de Moto2-wedstrijd. De start van de MOTOGP-race staat op het programma voor 14.00 uur. Volg al het motorsportnieuws vanaf de eerste startrij via jouw persoonlijk online VIP seats op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie