Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix Duitsland 2022

MOTOGP: Grand Prix Duitsland 2022

Op zondag 19 juni strijden de beste coureurs ter wereld in de MOTOGP klasse om de eindzege in de Grand Prix Duitsland 2022. Johann Zarco won vorig jaar. Wie wordt zijn opvolger? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand Prix Duitsland 2022.

Statistieken Grand Prix Duitsland 2022

De eerste keer dat deze race op de WK motorsport kalender verscheen was in 1968. Deze werd gewonnen door de Italiaanse race legende Giacomo Agostini. Ook andere grote namen als de Nederlander Wil Hartog (1979), Kenny Roberts, Freddie Spencer en Eddie Lawson wisten in die beginjaren de overwinning te grijpen op deze baan.

Meer recent zagen we onder meer zege van Valentino Rossi, Dani Pedrosa en Marc Marquez. Die laatste wist ook vorig jaar te winnen, nadat de Spanjaard ook al in 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 de zege greep. Omdat de 2020 editie niet doorging heeft Marquez nu dus de laatste acht edities van de Grand Prix Duitsland op zijn naam geschreven!

Fabio Quartararo wil hegomonie Marquez doorbreken

De huidige WK leider Fabio Quartararo moet in staat worden geacht het tijdperk Marquez te laten stoppen. De Italiaan is zelf ook uiterst gemotiveerd om er in Duitsland een mooie race van te maken. Quartararo: “De afgelopen week heb ik genoten van het gevoel dat je krijgt na een overwinning, maar nu is het tijd om me weer te concentreren op de race op de Sachsenring.

Fabio Quartararo: “De Sachsenring is een heel ander soort circuit dan Montmelo, waar ik vorige week wist te winnen. Maar ik voel me topfit!”

“Dit is een heel ander soort circuit dan Montmelo. Maar ik voel me topfit en ik rijd heel goed, dus we gaan natuurlijk weer voor het best mogelijke resultaat in Duitsland.”

Wanneer is de Grand Prix Duitsland 2022

De race zal op zondag 19 juni om 14:00 uur starten op de Sachsenring. De motoren worden ook op vrijdag en zaterdag al gestart voor de kwalificaties. Volg al het MOTOGP nieuws richting de TT van Assen en deze Grand Prix in Duitsland vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie