Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix of Doha

MOTOGP: Grand Prix of Doha

Van vrijdag 2 april tot en met 4 april wordt er tijdens de Grand Prix of Doha weer gestreden om WK-punten. Terwijl de Nederlander Bo Berndsneyder in de MOTO2 klasse hoge ogen gooide in de openingsrace werd er internationaal vooral uitgekeken naar de MOTOGP race. Maverick Vinales bleek de sterkste in Qatar en is derhalve ook voor Doha weer favoriet. De race wordt namelijk op hetzelfde circuit verreden: het Losail International circuit.

Verrassende uitslag openingsrace

De uitslag van de eerste race was best verrassend en omdat Marc Marquez verstek laat gaan geeft het ook een vertekend beeld van de krachtverhoudingen in de MOTOGP. Grote namen als Valentino Rossi, Brad Binder en Francisco Morbidelli eindigde in het achterveld, terwijl ook favorieten Mir en Rins buiten het podium vielen.

Mooi podium

De zege van Vinales was desalniettemin volkomen terecht en met Johann Zarco (Ducati) op P2 gevolgd door Francesco Bagnaia op P3 stond er vorige week ook een mooi podium. Vinales vertelde na afloop hoe hij naar zijn overwinning snelde: “Fabio was het gat aan het dichten en ik probeerde zoveel mogelijk banden te sparen, vooral de achterband. En met de slipstream voor Fabio dichten we het gat, dus ik nam niet te veel risico’s. Toen zag ik kans om te pushen bij Fabio, Johann en Pecco in te halen”, aldus de Spanjaard.

Snelle ronden

Vinales vervolgt: “Deze zes of zeven ronden pushte ik en ik denk dat we er best goed in zijn geslaagd om snelle ronden te maken, en zelfs toen we inhaalden waren we erg snel. En daarna probeerde ik gewoon de band onder controle te houden.”

Maverick Vinales: “Achterkant gleed weg in bocht”

Tijdens de race van komend weekeinde gaat Vinales proberen zijn bochtentechniek te verbeteren. Dit om zodoende nog sneller rond te gaan op het Losail International circuit tijdens de Grand Prix of Doha 2021. Vinales: “Voor de volgende race heb ik een aantal ideeën waar ik kan verbeteren. Op sommige punten gleed ik met de achterkant aan het begin van de bocht, dus dat moeten we verbeteren.”

Favorieten MOTOGP Grand Prix of Doha

Naast Vinales wordt er komend weekeinde vooral uitgekeken naar de prestaties van Suzuki die met Joan Mir en Alex Rins teleurstelde in de openingsrace. De Grand Prix of Doha is normaal gesproken ook altijd gunstig voor Aprilia. Alex Espargaro werd vorige week pas zevende. Maar van hem wordt in Doha echt meer verwacht.

Jack Miller (Ducati) moest het afgelopen zondag doen met P9, maar mikt nu op minimaal een podiumplek. De beste KTM machine eindigde op plek 12: Miguel Oliviera was daarmee zelfs nog sneller dan ploeggenoot Brad Binder. De Zuid-Afrikaan werd pas dertiende. Een ongeluksgetal richting race twee in Doha?

Tijdschema Grand Prix of Doha 2021

Vrijdag 2 april start de Grand Prix of Doha met de vrije trainingen. De eerste start is om 14:40 uur. Zaterdagavond volgen de kwalificatiesessies en zondagavond vanaf 19:00 uur wordt er geracet om de WK punten.

Volg al het motorsportnieuws via jouw online Sporttribune: de plek om vanaf de eerste rij motorsport te volgen! 

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie