Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix van Italie

MOTOGP: Grand Prix van Italie

Komende zondag wordt op het Circuit Mugello in Italie de MotoGP Grand Prix van Italie 2021 verreden. Vorig jaar werd de race om bekende redenen van de racekalender gehaald, vanwege de coronacrisis, maar de wedstrijd keert dit jaar dus weer terug in het wereldkampioenschap wegrace. de wegrace terug in de MotoGP.

Geschiedenis Grand Prix van Italië

De motorrijders rijden al sinds 1991 in Italië in de jacht op WK punten. Die eerste editie werd gewonnen door Mick Doohan, toen nog in de 500 CC klasse. Doohan zou de race nog vele malen als winnaar finishen: in totaal zes keer. Ook Valentino Rossi en Jorge Lorenzo wisten de race meerdere malen op hun naam te schrijven, maar wisten Doohan niet te evenaren.

De Italiaanse motorfans staan bekend om hun enthousiasme als één van hun landgenoten weet te winnen. In het verleden is dat al vaak gebeurt, bijvoorbeeld met Valentino Rossi. De Italianen hopen ook dit keer weer een Italiaanse winnaar te mogen begroeten en dat is niet zonder reden. De titelverdediger is immer ook een Italiaan: Danilo Petrucci. Hij was in 2019 de snelste op het circuit van Mugello, toen nog rijdend voor Ducati.

Programma Grand Prix Italie 2021

Zoals gebruikelijk is ook dit MOTOGP raceweekend gestart op vrijdag. Tijdens de twee vrije trainingen. Zaterdag volgde de derde en vierde vrije training. Bagnaia gaf daar zijn visitekaartje al af. Met een nieuw ronde-record was Bagnaia zaterdag de snelste in die derde training voor de Grand Prix van Italië. Hij was kwalificatiekanon Fabio Quartararo iets te snel af.

Later die heeft Fabio Quartararo de pole-position veroverd voor de Grand Prix van Italië. De Fransman pakte voor de zeventiende keer in zijn MotoGP-carrière pole-position, terwijl Maverick Viñales in Q1 bleef steken na een controversieel duel met Marc Marquez.

De Grand Prix van Italie is de zesde race van het huidige MotoGP-seizoen. Fabio Quartararo gaat vooralsnog aan de leiding in het algemeen klassement, gevolgd op slechts een punt door Francesco Bagnaia.

Favorieten Grand Prix van Italie

De favorieten bij de Italiaanse fans zijn uiteraard de Italiaanse coureurs zelf, maar hoe zien de bookmakers dat? Voor hen zijn er in Italie eigenlijk drie coureurs die favoriet zijn om de race te winnen. Dat zijn de Italiaan Francesco Bagnaia, de Britse Jack Miller en de Fransman Fabio Quartararo. Bagnaia is als Italiaan zijnde uiteraard de favoriet in zijn thuisland.

Francesco Bagnaia: “Het circuit van Mugello ligt mij wel”

Uiteraard zijn de ogen in Italie deze race vooral gericht op hun landgenoot Francesco Bagnaia, die tweede staat in het algemeen klassement. Hoe kijkt hij naar deze Grand Prix? Bagnaia: “Mugello is onze thuisrace, maar ook een van mijn favoriete circuits. Dat motiveert natuurlijk enorm. Bovendien is Mugello een circuit dat onze motoren wel ligt. Dus de voortekenen zijn goed. Ik moet nu natuurlijk wel presteren. Ik wil dit weekend graag winnen en ben erg gebrand op een zege hier.”

Bagnaia moet bij die ambitie afrekenen met een groot aantal andere toppers: de Brit Jack Miller, de Fransman Fabio Quartararo, de Spaanse wereldkampioen Marc Marquez  de Italiaan Franco Morbidelli en de Spaanse couruer Mavarick Vinales.

Racetijden Grand Prix van Italie 2021

De Moto GP van Italie vindt zondag 30 mei plaats op het Circuit Mugello, vlakbij de stad Florence. Zondagochtend staat de warming-up op het programma, terwijl de race tenslotte om 14.00 uur van start gaat.

Volg al het motorsportnieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie