Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TT van Assen: Drenthe ontvangt motorsportfans

TT van Assen: Drenthe ontvangt motorsportfans

De TT van Assen gaat dit jaar gewoon door en met publiek! De motorsportraces moesten het net als bij zoveel andere sporten lang doen met lege tribunes. Tijdens de Dutch TT komt daar echter verandering in. Het kabinet gaf toestemming voor volle tribunes tijdens de TT en dat betekent dat er dit weekeinde een motorsportfeest zal losbarsten tijdens de races om het wereldkampioenschap. 

Historie TT van Assen

De Dutch TT, zoals de wedstrijd nu officieel heet, begon als TT van Assen in 1925 als motorsport race. Het was de Motorclub ‘Assen en Omstreken’ die in 1922 werd opgericht met als plan een wegwedstrijd te organiseren. De eerste edities waren nog nationale wedstrijden, maar vanaf 1927 kreeg het een internationaal karakter met buitenlandse deelnemers.

Sinds de internationale bond in 1949 een wereldkampioenschap organiseerde, is de TT van Assen onderdeel van die cyclus. In 2020 werd er voor het eerst geen race gehouden, omdat het vanwege beperkte maatregelen niet mogelijk was om in Nederland een wedstrijd te houden.

Programma TT van Assen

De Dutch TT is de negende Grand Prix in de WK cyclus van 2021 en bestaat uit drie races. Er wordt gestreden om de winst in de MOTOGP klasse, de MOTO2 en MOTO3. De MOTOGP klasse is de hoogste en belangrijkste klasse in de motorsport. De Nederlandse racefans zullen echter ook uitkijken naar het optreden van Bo Bendsneyder (Pertamina Mandalika SAG Team) in de MOTO2. Onze landgenoot liet al enkele goede resultaten noteren dit seizoen en was in voorgaande jaren ook al sterk tijdens zijn optredens in Assen.

Bo Bendsneyder: “Voordeel dat ik circuit in Assen goed ken”

In de jacht op een toptienklassering tijdens de Dutch TT was Bendsneyder deze week aan het testen in Barcelona. Toch voelt hij weinig extra druk voor zijn thuis Grand Prix: “Voor mij voelt de race in Assen ook niet heel anders dan andere wedstrijden. De verwachtingen zijn natuurlijk wel wat hoger, omdat het een thuiswedstrijd is en er is wat meer aandacht voor mij. Maar ik ga niets anders doen. Ik denk dat het voor mij een voordeel is dat ik het circuit goed ken. Vooral in de snelle laatste sector zal dat helpen”, aldus Bendsneyder

“Doel is top tien”

“Het doel is top tien te rijden, maar laat ik eerst maar eens in Assen mijn beste prestatie van het jaar neerzetten. Ik hoop dat het droog blijft in de kwalificaties en tijdens de race”, vertelt de 22 jarige Rotterdammer in zijn voorbeschouwing op de TT van Assen 2021.

De verschillen in de Moto2 zijn vaak erg klein. Succes en verlies liggen dan ook dichtbij elkaar. In de vorige race – in Barcelona – kwalificeerde de Rotterdammer zich als veertiende, op slechts 0,6 seconden van de pole positon. Bendsneyder zijn teamanager Jarno Janssen weet dus hoe lastig het wordt zondag in Assen: “Het zal nog beter in de kwalificatie moeten om met de top tien de aansluiting te vinden. We analyseren continu waar we stappen kunnen maken. Maar de concurrentie zit ook niet stil. We moeten de flow weer terugkrijgen van de eerste races. Dan kan Bo mee met de besten.”

Tijdschema TT van Assen 2021

De Dutch TT race start zondag 27 juni al vroeg met de warming up. Vanaf 11 uur starten de races, dit in verband met het EK voetbal later die dag. De coureurs in de MOTO3 klasse starten als eerste, gevolgd door de MOTO2. De MOTOGP race start om 14:00 uur.

Volg al het motorsportnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie