Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Motorsportspektakel in Drenthe: TT van Assen 2022

Motorsportspektakel in Drenthe: TT van Assen 2022

Het laatste weekend van juni zit eraan te komen en dat betekent dat het ook weer tijd is voor de TT van Assen! Het is alweer de 91e editie van dit motorsportspektakel in Drenthe. Sporttribune blikt vooruit op de Dutch TT van Assen 2022.

Historie TT van Assen

De TT van Assen is al bijna een eeuw lang een begrip in de motorsport. In de jaren ’20 van de vorige eeuw waren de eerste bewegingen van racende motoren in en rond Assen. In 1949 werd het echt serieus toen de internationale bond Assen het opnam in het nieuw opgerichte WK motorraces.

Alle Grand Prix klassen komen tijdens de Dutch TT aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2, MotoGP en de MotoE. De MotoE maakte in 2021 haar debuut. Hoogtepunt blijft nog altijd de MotoGP. Vorig jaar wist Fabio Quartararo de TT van Assen op zijn naam te schrijven door in die MotoGP klasse Maverick Vinales en Johann Mir voor te blijven.

Twee Nederlanders in MOTO2 race

Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneijder vertegenwoordigen Nederland in de MOTO2 klasse en zijn daarmee de enige landgenoten die in actie komen tijdens dit motorsportweekend in Assen. Met name voor Van den Goorbergh een speciale gelegenheid, want hij maakt zijn debuut in Assen. “Ik kom hier vooral om te leren en te genieten van het publiek. Het zou mooi zijn als ik ook een goed resultaat kan halen, maar daar gaat het in eerste instantie niet om: ik wil vooral een goed gevoel overhouden aan mijn eerste debuut in Assen.”

Bagnaia fan van Assen: Heb er zelfs een tattoo van”

In de MOTOGP klasse is Francesco Bagnaia één van de grote uitdagers van topfavoriet Quartararo. De Italiaan is fan van de TT en kijkt dan ook al lange tijd uit naar deze laatste race voor de zomerstop. “Ik ben heel blij dat we dit weekend weer op Assen zijn, het is een speciaal circuit voor mij omdat ik er mijn eerste overwinning in het wereldkampioenschap pakte”, zegt Francesco Bagnaia in gesprek met Motorsport.com, die tijdens de 2016-editie won in de Moto2-klasse. “Ik heb het circuit zelfs met een tattoo op mijn arm”, onthult hij in dat interview.

Wanneer is de TT Assen 2022

De TT van Assen 2022 is op zondag 26 juni en wordt op het circuit van Assen verreden. De Moto3 race start om 11:00 uur, de Moto2 wedstrijd begint om 12:20 uur en de MOTOGP om 14:00 uur. Volg al het motorsportnieuws vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie