Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Overzicht medaillekansen Olympische Spelen in eerste volledige sportweek

Overzicht medaillekansen Olympische Spelen in eerste volledige sportweek

Het eerste weekend van de Olympische Spelen in Tokyo zit er inmiddels op en we zijn begonnen aan de eerste volledige sportweek van deze zomerspelen. Er komen diverse Nederlanders in actie die kans maken op een medaille. Sporttribune zit de belangrijkste olympische onderdelen van de komende week op een rij. 

Finales eerste volledige sportweek

Er zijn meerdere finales die deze week worden afgewerkt in deze eerste volledige sportweek in Tokyo. Dinsdag komen de dressuurruiters in actie. In de Grand Prix speciaal doen Edward Gal en Hans Peter Minderhoud een poging eremetaal te scoren. Woensdag is de dag van de roeifinales en het tijdrit bij het wielrennen. Op beide onderdelen hoopt Oranje hoge ogen te gooien.

Ook in het olympisch zwembad wordt weer gezwommen voor goud. Onder meer de 100 meter rugslag dames en 100 met schoolslag dames staan op het programma. Ook hier zijn er kansen op Nederlands succes. In het judotoernooi gaan Juul Franssen en Frank de Wit proberen om een medaille te scoren op te tatami. De 3×3 basketballers sluiten de groepsfase af met een duel tegen Letland.

Overige sporten met Nederlanders

Tot slot komen er ook landgenoten in actie in de finales van het kajakken, triathlon en mountainbiken (dames). In eerste instantie worden bij deze sporten geen medailles verwacht van TeamNL. Bezoekers van de Sporttribune hopen uiteraard dat er toch hier en daar nog gescoord wordt en een verrassende medaille wordt behaald door de Nederlandse equipe.

Overige onderdelen eerste volledige sportweek

Ook zijn er meerdere sporters die al in actie komen, maar nog geen finale zullen afwerken in deze eerste volledige sportweek. Dit zijn onder meer de hockeyers en de zeilers. De onderdelen waar medailles worden uitgereikt zonder Nederlandse deelname zijn: gewichtheffen, honkbal/softbal, schermen, schietsport, schoonspringen, surfen, taekwondo en turnen.

Daarmee is het programma van dag 7 op deze Olympische Spelen 2020 in Tokyo rond. Er wordt nog gesport tot en met 8 augustus, als de sluitingsceremonie plaatsvindt. Tot nu toe is de medailleoogst voor TeamNL: drie zilveren medailles. De plakken werden binnengehaald door achtereenvolgens de handboogschutters Steve Wijlers en Gabriela Schloesser, wielrenster Annemiek van Vleuten en zwemmer Arno Kamminga.

Meer olympisch nieuws?

Volg al het olympische nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo brengen wij dagelijks een overzicht van de sporten en sporters die op dat moment in actie komen namens TeamNL. Kom dus dagelijks langs en volg de verrichtingen van de Nederlandse sporters in Japan.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie